Prioritering antagning

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
esi00
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: sön 21 jan, 2018 21:04

Prioritering antagning

Inlägg av esi00 »

Hej!

Snart öppnar ju antagningen inför VT22. Någon som vet om det spelar någon roll hur man prioriterar sina val för vilken reservplats man får? Alltså om det ska lottas mellan flera som har t.ex 1,5 på hp. :)
Användarens profilbild
amandak01
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 255
Blev medlem: sön 10 feb, 2019 14:32

Re: Prioritering antagning

Inlägg av amandak01 »

Förstår inte riktigt vad du menar? Men hur du prioriterar dina val har ingenting med lottningen att göra. Dvs, om du t.ex. lägger Lund som första valet och Umeå som andra kommer du inte få en bättre reservplats på Lund bara för att det ligger som första valet. Den enda anledningen till att man rankar sina val är för att om det är så att du har HP resultatet för att komma in på alla program du sökt till, så kommer du endast komma in på det du lagt som 1:a. Eller om det är så att du inte kommer in på första men du kommer in på andra så kan du tacka ja till antagningen på det 2:a valet men samtidigt tacka ja till reservplatsen på 1:a.

Lottningen av reservplatser mellan alla som har samma HP resultat sker slumpmässigt. Så kort och gott spelar det ingen roll hur du prioriterar dina val, antingen har du tur och får en bra reservplats eller inte :D

Som sagt, om jag inte riktigt svarade på din fråga så fråga igen! :)
Skriv svar