Sjukvården eller IT?

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
MarTor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: fre 27 dec, 2019 16:43

Sjukvården eller IT?

Inlägg av MarTor »

Hej jag läser sjuksköterska, jag gillar utbildningen, intressant, praktisk och att i framtiden få hjälpa människor lockar mig samt att jag är garanterad ett jobb överallt. Det som får mig att tveka är löneutvecklingen, arbetstider och arbetsbelastningen. Jag har länge kikat på UX-design, kognitionsvetenskap, systemvetare eller något sånt. E-hälsa eller människa data interaktion verkar spännande, jag gillar hjärnan, neurologi och psykologi i kombination med IT. IT verkar ha bättre villkor och löneutveckling men kanske svårt att landa sitt första jobb. Jag vill inte ha ett renodlat programmeringsyrke.
Det är två väldigt olika utbildningar och jag vet inte hur jag ska tänka? Vad är fördelarna och nackdelarna? Är det nån som har erfarenhet av dessa yrken?

Väldigt tacksam för svar!
Anton448
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: sön 20 dec, 2020 18:09

Re: Sjukvården eller IT?

Inlägg av Anton448 »

Läs klart ssk, läs sedan någon it kurs, starta eget företag, hyr ut dig som konsult till andra företag med sjukvård/teknik kompetens, tjäna stora pengar. Något sådant kanske passar bra? Det är i alla fall det jag kan komma på som kombinerar ssk med teknik plus en bra lön.
stefanmasson
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: fre 23 jun, 2023 8:58

Re: Sjukvården eller IT?

Inlägg av stefanmasson »

Hej alla!
Skriv svar