Studentlägenhet Uppsala

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
Blåbär20
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 61
Blev medlem: tor 09 jul, 2020 13:06

Studentlägenhet Uppsala

Inlägg av Blåbär20 »

Kan någon berätta hur man söker studentlägenhet i Uppsala. Känns väldigt förvirrande och betydligt svårare om man jämför med exempelvis Göteborg. Det enda jag hittade när jag gick in på studentboet är inneboende eller andrahandslägenheter kort tid.

Tack på förhand!
Användarens profilbild
amandak01
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 255
Blev medlem: sön 10 feb, 2019 14:32

Re: Studentlägenhet Uppsala

Inlägg av amandak01 »

Anmäl dig i olika boendeköer om du inte redan har gjort det. Det enda negativa med detta kan vara att den med flest ködagar får lägenheten, men som sagt, samlar du dagar från idag kan du hitta lägenhet om något år om det är så att du behöver/vill flytta. Svenska studenthus har ett område just nu i Uppsala. Dock ligger området en bit bort ifrån UU, men ska du börja på SLU ligger lägenheterna perfekt till. Annars är Uppsala bostadsförening det optimala om det är just i Uppsala du söker! Det kostar dock 300kr per år att få stå i den kön, men det är värt om du vill hitta lägenheter i centrum. Även där gäller kösystemet. De får även in massa nybyggda lägenheter! Slättö förvaltning är gratis och de har "först i kvarn" systemet. DVS du konkurrerar inte med ködagar som du gör på t.ex. STH och UBF. Heimstaden är också en bra sida. Där är jag osäker på om det är ködagar eller först i kvarn. Facebook är även ett bra ställe att hitta lägenheter.

Hoppas detta hjälpte något! :D
Blåbär20
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 61
Blev medlem: tor 09 jul, 2020 13:06

Re: Studentlägenhet Uppsala

Inlägg av Blåbär20 »

amandak01 skrev: mån 15 nov, 2021 13:30 Anmäl dig i olika boendeköer om du inte redan har gjort det. Det enda negativa med detta kan vara att den med flest ködagar får lägenheten, men som sagt, samlar du dagar från idag kan du hitta lägenhet om något år om det är så att du behöver/vill flytta. Svenska studenthus har ett område just nu i Uppsala. Dock ligger området en bit bort ifrån UU, men ska du börja på SLU ligger lägenheterna perfekt till. Annars är Uppsala bostadsförening det optimala om det är just i Uppsala du söker! Det kostar dock 300kr per år att få stå i den kön, men det är värt om du vill hitta lägenheter i centrum. Även där gäller kösystemet. De får även in massa nybyggda lägenheter! Slättö förvaltning är gratis och de har "först i kvarn" systemet. DVS du konkurrerar inte med ködagar som du gör på t.ex. STH och UBF. Heimstaden är också en bra sida. Där är jag osäker på om det är ködagar eller först i kvarn. Facebook är även ett bra ställe att hitta lägenheter.

Hoppas detta hjälpte något! :D
Tack för en härlig beskrivning, nu känns allt mycket bättre!😊
Skriv svar