Tips och råd

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
imortensen
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 15 jul, 2019 13:38

Tips och råd

Inlägg av imortensen »

Hej!
Jag måste få 0.70-0.80 som resultat och jag trodde verkligen att jag fick minst 0.70 när jag gjorde det i Mars. Men nej såklart inte.. jag fick 0.55 och har aldrig varit så besviken som jag är idag.
Visserligen så hade jag inte rätt förutsättningar då jag är sjukskriven för utmattning och lyckades komma igång med plugget tre veckor innan provdagen. Men det kändes verkligen bra efter provet och när jag gjorde provet på datorn hemma fick jag 0.75 Jag förstår inte hur jag kunde diffa så mycket hemma och på plats. Jag lyckades höja mig från 0.50-0.55.. vilket innebär fem poäng. Nej usch såhär besviken vill jag aldrig mer vara.

Jag behöver tips och råd för hur jag ska lyckas höja mig till Oktober. Jag kommer köpa vip här som jag även gjorde inför detta provet. Men det som jag har svårast för är LÄS och ELF. När jag läser texterna så förstår jag inte vad jag läser och minns inte heller för den delen. (ett av mina många symtom av utmattningen, men även adhd). Så alla tips ni har för att lyckas höja sig på LÄS och ELF. Sen behöver jag tips överlag till alla delarna.. Jag kommer inte ge upp men just idag är det inte roligt alls.

Grattis till alla er som lyckades få resultatet som ni kämpat för och behövde och till alla som inte lyckades, vi klarar det i höst :)
Svedo
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 36
Blev medlem: tor 13 jan, 2022 23:20

Re: Tips och råd

Inlägg av Svedo »

Börja plugga redan nu i en konform takt. Gör flertals prov och illustrera dessa i excel eller något program som kan lättare hjlpa dig hålla koll på dina svagaste delar, där du tappar mest tid samt får störst fel i en procentsats.

Gällande matten skulle jag säga, repetera, gör ett prov, repetera det dagen efter. sedan vänta en vecka repetera igen, samtidigt som du under tiden gör samma sak med andra prov. Du kommer bara kunna lära dig genom att förstå varför du gör fel, detta kan du kartlägga med hjälp av repetitionen. Andra viktiga momentet är att åtgärda detta fel genom att nöta in metoden eller lösningen, vanan att lösa liknande uppgifter. Detta gör du genom repetition det med
Skriv svar