Uppsala universitet eller KTH?

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
Edithsund
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 02 mar, 2022 8:10

Uppsala universitet eller KTH?

Inlägg av Edithsund »

Jag är intresserad av att studera civilingenjör teknisk kemi eller civilingenjör bioteknik, men vet inte på vilket universitet.

KTH har mer prestige, fler masterprogram samt roliga utbytesmöjligheter. Dock ligger det i Stockholm och studentlivet verkar inte lika kul. Har dessutom bott i Stockholm hela livet.
Uppsala har roligt studentliv och är en bra skola. Men att plugga ingenjör där är inte lika känt som att plugga på KTH.

Vad ska man prioritera? Tycker arbetsgivarna att universitet är viktigt och hur är ingenjörsutbildningarna på Uppsala?
Elin456
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 19 apr, 2022 18:01

Re: Uppsala universitet eller KTH?

Inlägg av Elin456 »

Tja, jag går i samma tankar. Det finns både för och nackdelar med båda så valet är riktigt svårt. Jag är också från Stockholm och vill plugga civilingenjör. Angående utbytesstudier finns det också möjlighet till det på uu. Studentlivet verkar bättre där och har pratat med några som säger att deras år där är oförglömliga. Säkert roligare att kunna flytta och plugga där för om man vill flytta hemifrån blir det svårt med lägenhet i Stockholm. När det gäller jobb så borde det inte vara så stora skillnader, klart att KTH är lite mer eftertraktat dock. Om man vill jobba utomlands tror jag KTH också är bättre att ha gått. Det är ju ändå fem år av ens liv så frågan är om man vill må bra under dem på uu eller få vilket jobb man vill efter KTH. Jobbigt val alltså. Har du landat i något ännu?
Eddiekero
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: lör 04 dec, 2021 16:02

Re: Uppsala universitet eller KTH?

Inlägg av Eddiekero »

Jag tror nog ändå att i slutändan för vart man hamnar i livet kommer det inte spela någon roll vilket universitet du väljer. Att bli en bra civilingenjör ex. tror jag har mer med ens egen hängivenhet till att förvärva kunskaper än vilken stad och vilket universitet du pluggar på. Dock borde man välja den bästa miljön för att utvecklas där man också trivs. Jag kommer börja plugga på kth nu till hösten men om jag märker att det inte är tillfredsställande nog kommer jag byta universitet och testa något annat ställe. Man behöver inte låsa sig fast i något, man kan alltid välja en ny väg även om det inte var vad man planerade från början.
Kaspersky
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 18
Blev medlem: tor 28 okt, 2021 0:02

Re: Uppsala universitet eller KTH?

Inlägg av Kaspersky »

Jag har pluggat ett antal år på KTH och tycker inte alls studentlivet är särskilt dåligt. Stockholm överlag är känt för att ha dåligt studentliv, vilket nog stämmer till stor del men KTH är ett undantag. På bara huvudcampus finns 17 studentpubar som har öppet olika dagar, med flera som har tillstånd till 03. Sen finns det en populär i Kista, där många studentföreningar från t.ex. SU kommer. Självklart är KTH inte i nivå med Uppsala och Lund när det kommer till studentlivet, men vill du gå på sittningar, fester och evenemang finns det gott om det på KTH. Sen varierar det från sektion till sektion och år till år, men mig har det aldrig gått nån nöd på. Mottagningarna på KTH varierar mellan två till fyra veckor och då är det fullt kör alla dagar. Kan rekommendera att engagera dig i dem om du vill ha galej. Skillnaden är väl att KTH har bra studentliv, men Stockholm är ingen studentstad. Uppsala och Lund är utpräglade studentstäder och därav bättre studentliv.
Skriv svar