Vad är realistisk höjning?

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
hp20220
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 51
Blev medlem: lör 21 apr, 2018 21:53

Vad är realistisk höjning?

Inlägg av hp20220 »

Hej!

Jag undrar ifall det är möjligt att få 1.1 på högskoleprovet, jag har fått 0,4 sist jag gjorde provet förra året och fick nu tilldelad datum till maj så cirka 2 månader kvar till provet. Jag har gjort provet flera gånger och har legat på 0,4 varje gång utan att ha pluggat någonting alls. Gick ut gymnasiet för några år sedan naturprogrammet och fick inte så bra betyg, klarade mig med godkänt på alla kurser utan att ha ansträngt mig genom hela gymnasiet.

Det här var resultaten jag fick sist jag gjorde provet.

XYZ 11
KVA 8
NOG 4
DTK 10
Kvantitativ del 33

ORD 5
LÄS 7
MEK 3
ELF 6
Verbal del 21

Hela provet 54

Kan även tilläga att jag har enormt svårigheter att koncentrera mig under provet och tycker att det är så ointressant med den verbala delen. Så nu undrar jag ifall det är möjligt att nå 1.1 till maj provet om jag pluggar några timmar per dag fram till provet. All hjälp och tips uppskattas från er, och ifall det finns någon som har gjort en sån höjning om den kan dela med sig av sin schema så skulle det uppskattas.

Tack på förhand :D
Användarens profilbild
LinneaGM
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 111
Blev medlem: lör 09 jan, 2021 11:25

Re: Vad är realistisk höjning?

Inlägg av LinneaGM »

Ja absolut, med rätt inställning och motivation klara man det mesta!

Det som hjälpt mig mest är att nöta massa provpass, och sen skriva ner vilka delar jag tycker är svårast och försöka lära mig dem. Till exempel negativa potenser.

Att läsa ett par sidor/artiklar varje dag har också hjälpt mig en del!

Lycka till och tro på dig själv!!!
16alttab
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: ons 18 apr, 2018 20:19

Re: Vad är realistisk höjning?

Inlägg av 16alttab »

De är klart man kan nå dit man vill! Du kommer långt med bara rätt inställning. Kom ihåg att det bara krävs några poäng högre för ett högre resultat. Och att alla frågor på provet är värda lika mycket! Så om det finns någon del du känner dig säkrare på kanske du kan börja där för att försäkra dom poängen?

Till nästa prov hade jag rekommenderat att du går igenom alla provdelars strategier som finns här på hp guiden, det ökar förståelsen för provet vilket gör inlärning lättare!
Sen kan du som ovan, nöta provpass bara för att träna dig på att vara fokuserad en längre stund som man behöver vara under provdagen.

Stort lycka till!
Skriv svar