Vad hade du gjort?

Diskussioner kring rättning, normering, svårighetsgrad mm
Skriv svar
Blåbär20
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 61
Blev medlem: tor 09 jul, 2020 13:06

Vad hade du gjort?

Inlägg av Blåbär20 »

Det hände igår när vi skrev sista provpasset. När vår provledare sa att det var 5 minuter kvar så visade min klocka att det fanns minst 10 minuter kvar. Hon hade en analog klocka och ingen digital vilket jag tror gjorde att det blev fel. Jag var tvungen att stressa igenom och gissa på de sista frågorna då jag hade räknat med att jag hade 10 minuter kvar.

Provledaren samlade först alla svarshäften och sen provhäftena och släppte oss därefter. Eftersom jag var så osäker så öppnade jag min mobil direkt när hon sa att vi får gå och då var kl 16.26. Jag är alltså helt säker på att hon avslutade provet tidigare men jag sa aldrig till eftersom jag blev förvirrad och ingen annan hade lagt märke till det.

Jag kan inte sluta tänka på det då det påverkade hur jag svarade på de sista frågorna men vet inte heller vad jag ska eller borde göra. Vad hade ni gjort?
Användarens profilbild
BlåMåne
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 83
Blev medlem: fre 06 jul, 2018 11:26

Re: Vad hade du gjort?

Inlägg av BlåMåne »

Hej! jag hade blivit så otroligt frustrerad om detta hände mig. Jag vet inte om det finns så mycket som kan göras men jag hade ändå mailat uhr och förklarat situationen. Det kanske inte händer något men jag hade mått sämre av att inte säga till.

beklagar verkligen att detta hände, hoppas det gått toppen för dig ändå!
Användarens profilbild
aristofanes
Bronspostare
Bronspostare
Inlägg: 711
Blev medlem: tor 15 nov, 2018 16:27

Re: Vad hade du gjort?

Inlägg av aristofanes »

Det verkar konstigt, var det ingen mer om reagerade? Men det finns en mekanism för detta, du kan beviljas omprovet för detta pass. Skriv då till provanordnaren,
Men,om det beviljas får du vara beredd på att det är det nya provet som gäller, du kan alltså inte göra omprov och välja det där du fick bäst resultat.
t.ex. GU (bättre än UHR) och berätta vad som hände och att du vill få ett omprov för detta pass.
Det står i din profil att du är tidigare vip-medlem. Om du var det under provet borde väl coacherna också kunna hjälpa dig.
Lycka till, och berätta gärna hur det hela kom att avlöpa.
Undan för undan lägger jag ut några videor på Youtube om mina hp-erfarenheter. Kolla gärna. Sökord Högskoleprovet Aristofanes eller Högskoleprovet Jon
VeraDI
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 14
Blev medlem: tis 09 nov, 2021 8:13

Re: Vad hade du gjort?

Inlägg av VeraDI »

Hej!

Har inte samma erfarenhet med tiden, men på det verbala provet igår i Stockholm så satt jag och fokuserade supermycket på en lång läsuppgift. Ja måste verkligen typ mentalt borra mig in i dom för o förstå, o mitt i passet kommer de in nån dam o pratar med provledaren om något, sen går hon runt o kollar allas leg som ligger på borden så jag blev så himla ofokuserad och tappade hela texten! Fick gissa mig till hälften bara pga det störningsmomentet.

Allt känns ju så supernoga för oss som skriver provet, man får inte ha de ena eller andra framme, provet kan bli avskrivet för minsta lilla (missförstå mig inte, de e jättebra att dom är noga med fusk!), o de kollas leg inför varje pass…. men då tycker jag man ska förvänta sig samma otroligt strikta miljö tillbaka.
Skriv svar