Vägen till juristprogrammet

För dig som är eller är på väg att bli juridikstuderande
Skriv svar
sng_spiro
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 121
Blev medlem: fre 02 aug, 2019 13:52

Vägen till juristprogrammet

Inlägg av sng_spiro »

Hej! Har sett att många här har skapat sina pluggdagböcker och tänkte att jag kan lika gärna göra det själv. Kan börja med att berätta lite om mig själv. Jag heter Spiro Är 22 år gammal och pluggar för närvarande statsvenskap och är en självförsörjande student.

Att komma in på juristprogrammet har alltid varit mitt mål sedan grundskolan och är något jag verkligen brinner för. Jag har aldrig varit en utestående student, och har varit ganska lat med mina studier. Jag har tidigare skrivit hp tre gånger och hoppas på att de kommande två tillfällena blir de sista. Målet är antigen SU, Uppsala eller Lund, men jag utesluter inte de andra universiteten.

Jag ska försöka hålla mig uppdaterad med denna tråd fram tills jag blivit antagen. Tanken är att denna tråd ska hålla mig motiverad och kanske till och med motivera någon som följer denna tråd. Jag vill verkligen visa för mig själv att jag har potentialen att uppnå min livsdröm och inte ha ett liv full av ångest. Dela gärna tips. Vad anser ni är det viktigaste man bör göra för att få ett bättre resultat på HP? Vad som helst uppskattas!

Vi ses snart! :D
Xzyw3151
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 20
Blev medlem: mån 02 dec, 2019 22:11

Re: Vägen till juristprogrammet

Inlägg av Xzyw3151 »

Kul att du satt mål och försöker uppnå det. Får man fråga varför du helst satsar på de 3 universiteten?
sng_spiro
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 121
Blev medlem: fre 02 aug, 2019 13:52

Re: Vägen till juristprogrammet

Inlägg av sng_spiro »

Xzyw3151 skrev: lör 06 nov, 2021 12:22 Kul att du satt mål och försöker uppnå det. Får man fråga varför du helst satsar på de 3 universiteten?
Lund, UU och SU anses vara de tre "topp" universiteten i Sverige, men om jag behövde välja mellan dessa tre så hade jag nog valt SU då jag är från Stockholm. Jag bor dessutom redan i en student lägenhet i Stockholm. Oavsett vilket universitet man studerar juridik så får man bra utbildning :)
Skriv svar