I denna del av VIP-utbildningen går vi igenom strategier för ORD-delen och rustar dig med färdigheter som hjälper dig identifiera betydelsen av ord oavsett om du stöter på ord du känner igen eller ord du aldrig har sett förut.

Du finner här bland annat detaljerade genomgångar med många exempel på lånord från ett flertal olika språk som letat sig in i svenskan, strategier för att förstå ordspråk och talesätt du inte kommit i kontakt med tidigare, en genomgång om ordens minsta beståndsdelar (morfem) som kan göra stor skillnad för att gissa dig till betydelsen av okända ord och mycket mer.

För att få ut så mycket som möjligt av dessa strategier, tips och tricks rekommenderar vi att du kombinerar dem med ORDprogrammet där du har möjlighet att öva på egen hand och tillämpa dina nyvunna kunskaper. ORDprogrammet består av handplockade ord som har hög relevans för högskoleprovet. Sedan högskoleprovets nuvarande format introducerades hösten 2011 har mellan 85 och 100 % av orden på samtliga högskoleprov funnits med i ORDprogrammet, så att beta av dessa ordlistor kommer att öka dina möjligheter till ett högt resultat rejält.

För att ta del av alla unika provdelsspecifika strategier behöver du vara VIP-medlem. Om du inte är VIP-medlem kan du endast se innehållsförteckningen, men du kan fortfarande öva med ett urval av uppgifter i ORDprogrammet och med hjälp av Högskoleprovtränaren. Dessutom kan vi rekommendera Högskoleprovguidens Ordresa podcast för ett avslappnat och underhållande sätt att lära dig nya ord som komplement till dina övriga ORD-studier.

Jag är mycket nöjd med utbildningen! Jag önskar att jag hittat till er tidigare. Många av orden på ORD delen kom på provet och då kändes det extra bra. Kan varmt rekommendera er hemsida till alla som vill få hjälp att nå sina pluggmål! Tycker ni har tänkt på allt! Skitbra!

Shannon - Före detta VIP-medlem
Bli VIP-medlem Bli gratismedlem

Nedan visas slumpmässig batteristatus, checkrutor och stjärnmarkeringar för att illustrera funktionen.

Tillbaka till startsidan

Symbolbeskrivning
: Endast för VIP-medlemmar
: Uppdaterad sedan föregående läsning
: Grundkunskaper
: Fortsättningsnivå
: Avancerad nivå
: Läst inom 7 veckor
: Läst mer än 24 veckor sedan
: Läst inom 7 - 12 veckor
: Läst inom 13 - 18 veckor
: Läst inom 19 - 24 veckor
: Läst mer än 24 veckor sedan
: Ej läst
: ​Ej favoritmarkerad
: ​Favoritmarkerad
: Markerad som ej slutförd
: Markerad som slutförd
: Inkluderar video

Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
KLÄRVOAJANS
fjärrskådning, synskhet
Nästa prov

8/5 - 2021 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 12/1 kl. 9:00
Stänger senast 19/1 kl. 0:59