Fler än 241 000 nöjda studenter!
Mer än 19 års erfarenhet!
Alla coacher har 2.00!

I denna del av VIP-utbildningen går vi igenom strategier för ORD-delen och rustar dig med färdigheter som hjälper dig identifiera betydelsen av ord oavsett om du stöter på ord du känner igen eller ord du aldrig har sett förut.

Du finner här bland annat detaljerade genomgångar med många exempel på lånord från ett flertal olika språk som letat sig in i svenskan, strategier för att förstå ordspråk och talesätt du inte kommit i kontakt med tidigare, en genomgång om ordens minsta beståndsdelar (morfem) som kan göra stor skillnad för att gissa dig till betydelsen av okända ord och mycket mer.

För att få ut så mycket som möjligt av dessa strategier, tips och tricks rekommenderar vi att du kombinerar dem med ORDprogrammet där du har möjlighet att öva på egen hand och tillämpa dina nyvunna kunskaper. ORDprogrammet består av handplockade ord som har hög relevans för högskoleprovet. Sedan högskoleprovets nuvarande format introducerades hösten 2011 har mellan 85 och 100 % av orden på samtliga högskoleprov funnits med i ORDprogrammet, så att beta av dessa ordlistor kommer att öka dina möjligheter till ett högt resultat rejält.

För att ta del av alla unika provdelsspecifika strategier behöver du vara VIP-medlem. Om du inte är VIP-medlem kan du endast se innehållsförteckningen, men du kan fortfarande öva med ett urval av uppgifter i ORDprogrammet och med hjälp av Högskoleprovtränaren. Dessutom kan vi rekommendera Högskoleprovguidens Ordresa podcast för ett avslappnat och underhållande sätt att lära dig nya ord som komplement till dina övriga ORD-studier.

Något som också hjälpte var HPGuidens resurser inför ORD-delen, som jag tidigare tyckt varit väldigt svår att studera inför. Jag överraskade mig själv med hur mycket jag tyckte om HPGuidens podcast om ord och deras ursprung. Den väckte mitt intresse för etymologi och jag delar fortfarande med mig av information därifrån till mina vänner (oavsett om de delar min fascination eller inte).

Elin Lindquist

Nådde 1.8 som VIP-medlem, nu väntar psykologprogrammet
Läs hela referensen eller läs fler referenser
Bli VIP-medlem Bli gratismedlem

För dig som inte är VIP-medlem visas slumpmässiga tider, batteristatus, checkrutor och stjärnmarkeringar för att illustrera funktionen.

HPGuiden Ordresan podcast

Forumet

Symbolbeskrivning
: Endast för VIP-medlemmar
: Uppdaterad sedan föregående läsning
: Grundkunskaper
: Fortsättningsnivå
: Avancerad nivå
: Läst inom 7 veckor
: Läst inom 7 - 12 veckor
: Läst inom 13 - 18 veckor
: Läst inom 19 - 24 veckor
: Läst mer än 24 veckor sedan
: Ej läst
: ​Ej favoritmarkerad
: ​Favoritmarkerad
: Markerad som ej slutförd
: Markerad som slutförd
: Inkluderar video

Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Genom att skicka din e-postadress godkänner du användaravtalet
Dagens ord
VAGANT
kringvandrande student (eller) präst (under medeltiden); vagabond
Superbra tjänst som inte bara hjälpt mig kunskapsmässigt inför högskoleprovet utan även underlättat mina studier på högskolenivå.
Tid till nästa prov

13/4 - 2024 kl 8:10
kvar att studera!

Anmälningsperiod:
Öppnar 9/1 kl. 8:00
Stänger senast 16/1 kl. 23:59