ORDprogrammet (Exempel)

Som VIP-medlem får du tillgång till 7624 noggrant utvalda ord och över 100 morfem. Uppemot 100 % av högskoleprovorden fanns med i VIP-utbildningen innan de användes på provet. En bättre träffsäkerhet går inte att få och genom att studera med VIP-utbildningen ökar du dina chanser markant att besegra ORD-delen på provet.

Till varje ord finns det en eller flera exempelmeningar som visar hur ordet används och hjälper dig minnas ordet genom att ge dig ett sammanhang. Orden har dessutom en synonymlista för att ytterligare optimera inlärningen.

Du väljer själv hur många ord du studerar med och tidsbegränsningen anpassas efter ditt val. På så vis får du även lära dig hantera tidspressen på rätt sätt. I ORDprogrammet kan du dock fortsätta arbeta vidare med orden även när tiden har gått ut.

ORDprogrammet sparar alla ord som du besvarat korrekt och du väljer själv när du vill börja om med en ordlista. På så vis får du repeterad träning på de ord du svarat fel på och slipper slösa tid på ord du redan kan. Med hjälp av denna funktion kan du snabbare arbeta dig igenom alla ord i ordlistorna utan att missa något.

Dessutom har du möjlighet att skapa en egen ordlista med de ord du har extra svårt för. Du kan därmed anpassa utbildningen efter just dina behov.

Välj vilken ordlista du vill studera med nedan. Först kommer din egna ordlista, med orden du själv har valt, följt av en Morfem-del. Därefter kommer de ordinarie ordlistorna med blandade svåra ord som ännu inte förekommit på högskoleprovet. På slutet hittar du samtliga högskoleprovord från starten 1977 till det senaste provet.

Varje högskoleprov består av 20 ORD-uppgifter och rekommenderad medeltid är 18 sekunder per uppgift.

Hpg är mycket mer omfattande och i slutändan överlägsen ex helgkursen jag gick. Jag kan inte komma på så mycket att förbättra. Jag tycker att sidan är komplett. Jag gick från 9/20 ord till 20/20 vilket är otroligt häftigt. Jag har även lyckats höja mig rejält på kvant-delen tack vare hpg. Tack!

Sebastian

Som gäst kan du inte öva med nedanstående exempeluppgifter. För att kunna testa övningsprogrammet måste du bli gratismedlem. För att få åtkomst till hela övningsprogrammet måste du bli VIP-medlem.

Bli VIP-medlem Bli gratismedlem
Min uppgiftsgrupp 1938 exempeluppgifter
De uppgifter du på rättningssidan har sparat till din egna uppgiftsgrupp.
Blandade uppgifter 100 exempeluppgifter
Ännu ej avklarade uppgifter från alla uppgiftsgrupper.
Morfem 5 exempeluppgifter
Ordlista med morfem.
Ordlista 1 5 exempeluppgifter
Första ordlistan med blandade svåra ord som ännu inte förekommit på något högskoleprov. Testa 5 av de 200 orden i ordlistan.
Ordlista 12 5 exempeluppgifter
Tolfte ordlistan med blandade svåra ord som ännu inte förekommit på något högskoleprov. Testa 5 av de 200 orden i ordlistan.
Ordlista 24 5 exempeluppgifter
Tjugofjärde ordlistan med blandade svåra ord som ännu inte förekommit på något högskoleprov. Testa 5 av de 200 orden i ordlistan.
Högskoleproven 2014-2015 80 exempeluppgifter
Samtliga ord som förekom på proven under år 2014-2015.
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
GUTTAPERKA
gummiartat ämne från sydöstasiatiska trädslag
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
50 dagar 5 timmar och 12 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59