DTK ht 2004

Diskussioner kring DTK-delen samt DTK-uppgifter
Melli83
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 7
Blev medlem: tor 16 sep, 2010 8:53

DTK ht 2004

Inläggav Melli83 » fre 26 nov, 2010 10:02

Uppgift 7. Frågan lyder: Vilket av följande livsmedel avses ?
Någon som kan förklara hur man ska tolka diagrammet och hur man ska avläsa det ?

Ricin
Stammis
Stammis
Inlägg: 233
Blev medlem: tis 04 maj, 2010 11:50

Re: DTK ht 2004

Inläggav Ricin » fre 26 nov, 2010 13:04

Studera det första diagrammet (längst upp till vänster) där visas vilken av staplarna som representerar vad.

Den första stapeln representerar "vill ha på hotellfrukostbord".
Den andra stapeln representerar "ätit vid senaste hotellbesök".
Den tredje stapeln representerar "äter hemma".

Dessa tre staplar finns för varje livsmedel.

Man ska leta upp det livsmedel som bland annat en tredjedel av affärsresenärerna åt det vid sitt senaste hotellbesök, dvs stapel två ska uppgå till ca 33%.

Gå nu igenom svarsalternativen så ser du ganska fort att det bara är alternativ A som passar in. Stapel två hos "fralla" går upp till en tredjedel (33%) och stapel tre (kategori "frukost hemma") hos "fralla" går upp till en femtedel (20%).


Lite luddigt förklarat, skriv om du inte förstår.


cron
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
GAUCHO
boskapsskötare på Pampas
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
141 dagar 9 timmar och 42 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59

Utvalda forumtrådar