Hur uppnås bästa resultat?

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Kunskapärmakt
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 86
Blev medlem: mån 31 dec, 2018 16:22

Hur uppnås bästa resultat?

Inläggav Kunskapärmakt » fre 04 jan, 2019 3:40

Skrev ett inlägg innan i min pluggdagbok som jag kanske borde ställa här också:


Varje dag går jag igenom 100 nya ord och repeterar 100 gamla.

I allt detta räknas första gången man går igenom ett ord som ingen repetion, när man repterar ordet dagen efter så räknas det som den första repetionen.


HP-ultimat

Uträkning 1: Det är 8670 ord sammanlagt fördelade på 87 stycken lektioner. Dessa lektioner är alltså fyllda med 100 ord var. Dessa 100 ord repeteras sedan i grupper om 7, 2 gånger var i 3 omgångar. Varje ord repeteras alltså 6 gånger. 6x100= 600 vilket är antalet klick på rätt svar som behövs för att göra 100 ord.

Uträkning 2: För att göra reptioner av ord så behöver man bara klicka på ordet en gång. Detta blir därmed 100x1=100 klick på rätt svar för att repetera orden.

Uträkning 3:
I snitt går jag igenom 600 klick för nya ord ( uträkning 1)och 100 klick för gamla(uträkning 2), så sammanlagt, 700 klick. Min dagliga tid kan därmed översättas i 700 klick.

Uträkning 4a:
Jag har hittils gått igenom 335 ord. Vilket gör att det är 8335 ord kvar. Detta tar 83 dagar(83x100).Om 83 dagar är det 9 dagar kvar till HP.

Uträkning 4b:
På de 9 dagar som är kvar till provet har jag nu chans att repetera igen.
700 klick gånger 9 som är antalet dagar jag har kvar efter jag har gått igenom alla ord är då 6300. Jag hinner alltså gå igenom 6300/1=6300 ord ytterligare.

Uträkning 4c (SVAR) HP-ultimat:
1 Reption på 2370 ord
2 Repetioner på 6300 ord

Värt att notera: Extremt lång tid mellan första och andra repetionen. Allt från 3 månader till 2 dagar.



Ordprov

Uträkning 5a:
Men om jag istället väljer 5000 ord. Så tar det 50 dagar eftersom 50x100= 5000.
Det betyder att jag har 92-50= 42 dagar kvar.

Uträkning 5b:
Under de 42 dagar som är kvar till HP så kan jag precis som innan göra 700 klick.
På 42 dagar kan man gå igenom 42x 700 klick = 29400.

Uträkning 5c:
Så till mitt förfogande har jag 29400 klick!
Detta fördelat på alla 5000 ord, 29400/5000 = 6!
Jag kommer alltså att få ytterligare 6 repetioner på alla 5000 orden.

Uträkning 5d SVAR:
7 repetioner på 5000 ord.



Slutgiltiga frågan blir då:

1-2 repetioner på 8670 ord eller 7 repetioner på 5000 ord?

Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
KLERESI
prästerskap, andligt stånd
Nästa prov

20/10 - 2019 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
2/9 - 2019 kl 23:59