Kvalitet kontra kvantitet?

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
ceraki
Stammis
Stammis
Inlägg: 243
Blev medlem: ons 31 okt, 2012 13:33

Kvalitet kontra kvantitet?

Inlägg av ceraki »

Hej! Som säkert många andra här så har jag både heltidsstudier + extrajobb (Vilket tyvärr är nödvändigt pga min nuvarande livssituation), vilket gör att jag har svårt att få in mer än 3-4 timmar hpplugg de flesta dagar.

Det betyder att jag måste prioritera vad och hur jag väljer att plugga väldigt noga. Speciellt när det kommer att lära sig ord. Jag finner att flera ord jag lärt mig via hpguiden kan jag rabbla upp definitionen på men skulle troligen sitta stum om det kom formulerat på ett annat sätt på HP. Jag tycker också det är svårt för orden att hamna i långtidsminnet.

Det jag känner är det bästa inlärningssättet är om jag skriver upp orden och försöker hitta på 3 exempelmeningar till det, ibland måste jag försöka hitta artiklar där ordet används för att se till att jag använder det rätt. MEN! Detta innebär att jag har tid med betydligt färre ord och går från att studera 200 ord om dagen till under 50!

Frågan är, vad är mest värt? Ska jag fortsätta försöka nöta in så många ord som möjligt, eller ska jag fokusera på att få förståelse för orden och inte bry mig så mycket om jag inte hinner med lika många?

AcidBase
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 460
Blev medlem: fre 31 okt, 2014 9:32

Re: Kvalitet kontra kvantitet?

Inlägg av AcidBase »

Jag är nästan i samma situation som du.

När jag skaffade VIP i höstas började jag också med att skriva upp alla ord. Märkte efter en månad att det gick alldeles för långsamt så jag bytte taktik. Det räcker att du känner igen ordet och ungefär vet vad det betyder. För att svara på din fråga skulle jag satsa på kvantitet före kvalitet när det gäller just ord.
Jag pluggar enligt empezars schema (som finns på forumet) och jag fick 18/20 på ord och 16/20 på mek. Det var säkert lite tur inblandat men w/e...

Lycka till

Skriv svar