Ord från "Min ordlista", se utan att göra ord-programmet?

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
renegade
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 7
Blev medlem: mån 17 feb, 2014 15:10

Ord från "Min ordlista", se utan att göra ord-programmet?

Inlägg av renegade »

Hej, jag gick genom alla ordlistorna på ORD delen och har kommit upp till ungefär 3500 ord på "Min ordlista". Det är endast ord som jag är osäker på eller inte vet. Jag vill gärna lära mig dom, men det är fruktansvärt svårt hur ord-programmet är lagt upp. Det blir mer som att göra en test, än att lära orden. Jag vill nöta in vad dom betyder, SEN göra testen. Men nu, för att se dom orden så måste jag göra ord-programmet, och jag vet ju inte vad dom orden betyder. Och sen EFTER att jag tryckt avsluta test, så får jag upp vad dom betyder. Det känns inte optimalt. Det är riktigt tidskrävande också eftersom det "lagger" en del när man trycker avsluta test (måste vänta typ 5 sek för den loadar resultatet, när man gör det ofta, blir det irriterande).

Det låter osannolikt nu som jag skriver det här, men jag undrar inte om det finns något sätt att få en kompilerat lista på dom 3500 ord och dess förklaring/synonymer som jag har på "Min ordlista"?
Eller om någon har någon tips på hur jag kan lära mig dom 3500 orden jag har på "Min ordlista"? Jag går genom ordlistan med 5 ord, men tänkte också kanske skulle ta alla 3500 ord. Dock skulle det lämna mig med en vääääldig lång lista efteråt (plus att jag måste trycka 3500 alternativ och inte glömma en, annars blir det gult och det står inga förklaring på ordet).

För övrigt så nötade jag rundt 2000 ord från ordprov.blekko.se. Deras sätt funkar väldigt bra eftersom man får veta direkt vad som är fel, plus at det oftast inte lagger i hela taget.

Jimbo
Stammis
Stammis
Inlägg: 134
Blev medlem: tor 20 feb, 2014 20:23

Re: Ord från "Min ordlista", se utan att göra ord-programm

Inlägg av Jimbo »

memrise.com, skapa dig en egen ord-lista eller använd dig av "hp-ord" kategorin.

Användarvisningsbild
Zreeper
Stammis
Stammis
Inlägg: 259
Blev medlem: sön 23 sep, 2012 1:03

Re: Ord från "Min ordlista", se utan att göra ord-programm

Inlägg av Zreeper »

Har länge ställt mig frågande till hur ordprogrammet är uppbyggt, just på grund av detta. Det jag tvingas göra när jag pluggar ord är helt enkelt att klicka i "vet ej" på samtliga ord för att få upp betydelsen, vilket tar ca 3 min varje gång. Väldigt irriterande, men det är det jag har funnit mest effektivt. Klicka i "vet ej" och ha sedan sidan uppe under hela dagen (eller så länge du tänker plugga på den). Så gör jag iallafall.

Skriv svar