ORD Högskoleprov

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
dani163
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 9
Blev medlem: tor 23 jan, 2014 21:14

ORD Högskoleprov

Inlägg av dani163 »

Hur pluggar ni på ord till högskoleprovet?

Om jag började nu på ordprov.se, hur många ord bör jag träna på varje dag? Räcker det med att man läser vad svaret är 1 gång eller behövs repetition av någon sort?
MarJoh5
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 13
Blev medlem: tis 05 dec, 2017 21:21

Re: ORD Högskoleprov

Inlägg av MarJoh5 »

Utifrån erfarenhet kan jag säga att ordprov.se är bra då jag höjde mig från 13 rätt till 16 på ORD-delen och från 11 rätt till 16 på MEK genom daglig användning i strax över en månad. Jag måste emellertid tillägga att jag körde runt 20-30 prov om dagen, och således hann jag inte med mycket plugg till övriga delar.

Att endast läsa svaret en gång kommer tyvärr inte leda någonstans, eller åtminstone gör det inte det för mig. Jag skulle estimera att jag gjorde samma ord i snitt 4-5 gånger om, vilket i vissa fall inte ens det räckte för att fullständigt inpränta orden i minnet. Således skulle jag påstå att ordprov.se endast fungerar om man spenderar absurt mycket tid på det, vilket blir mer kostsamt än lönsamt i längden.

Ett mycket bättre alternativ enligt mig är Memrise - tror till och med att det finns kurs som innehåller alla ord från ordprov.se där (jag föredrar dock att göra egna listor för att slippa göra ord man redan kan). På Memrise repeterar du kontinuerligt alla ord du lär dig, inlärningsprocessen är mycket bättre och man har som sagt möjligheten att utnyttja detta genom att lägga till egna ord. Jag har använt Memrise sedan mitten av december och har, enligt appen, lärt mig cirka 3500 ord, och detta genom cirka 1-2 timmars daglig användning.
JadUja
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 11
Blev medlem: sön 10 apr, 2016 21:23

Re: ORD Högskoleprov

Inlägg av JadUja »

Jag pluggar på orden här på sidan och kör 30 ord-intervaller på ordlistor. Jag väljer att inte chansa på svaren för om jag får rätt på ordet så finns det risk att jag inte lär mig det. Jag svarar på dom jag kan och tar ''vet ej'' på dom jag inte kan. Jag kör 2 ordlistor om dagen och 1-2 ordlistor som jag kört innan. jag brukar komma ihåg 25/30 av orden när jag kör för andra gången vilket är stor skillnad från när jag kör första gången. När jag kört andra gången så brukar det sitta. När jag är klar med alla ord från sidan så ska jag göra ordprov från ordprov.se för att få någon variation på alternativen till varje fråga. Jag kommer säkert gå igenom ordlistorna en gång senare.
Skriv svar