VT 13 pass 2, upg11?

Diskussioner kring XYZ-delen samt XYZ-uppgifter
Användarvisningsbild
Kakarott
Stammis
Stammis
Inlägg: 242
Blev medlem: tor 06 jan, 2011 13:48
Ort: Kiruna

VT 13 pass 2, upg11?

Inläggav Kakarott » lör 05 okt, 2013 19:42

uppgift 11. VT13 pass2 KVA


40 personer deltar i ett prov med 6 frågor.
Antal poäng__ 0 1 2 3 4 5 6
Antalpersoner 5 12 3 10 4 4 2

facit finns är B (2,5)

Jag är normalt sett ett geni på medelvärde och median, men denna fråga får mig fortfarande att bli ställd mot väggen.
Senast redigerad av 3 Kakarott, redigerad totalt 0 gång.
All in mot göteborg

Användarvisningsbild
PerryKaty
Stammis
Stammis
Inlägg: 193
Blev medlem: tor 02 sep, 2010 19:44

Re: VT 13 pass 2, upg11?

Inläggav PerryKaty » lör 05 okt, 2013 19:53

Kakarott skrev:uppgift 11. VT13 pass2 KVA


40 personer deltar i ett prov med 6 frågor.
Antal poäng 0 1 2 3 4 5 6
Antalpersoner 5 12 3 10 4 4 2

facit finns är B (2,5)

Jag är normalt sett ett geni på medelvärde och median, men denna fråga får mig fortfarande att bli ställd mot väggen.
Totalt är det 40 personer, medianen är därför siffra 20 + siffra 21 / 2. Om du räknar så blir siffra 20 en 2'a och siffra 21 en 3a. 2+3 = 5. 5/2 = 2.5. Svar: B.

Jag tänker; de 5 första talen är 0, 12 nästa är 1, 3 nästa är 2 osv. 5+12+3 = 20, och det sista talet av dom var 2, direkt efter kommer ju 3an med sina 10 tal.

Användarvisningsbild
Kakarott
Stammis
Stammis
Inlägg: 242
Blev medlem: tor 06 jan, 2011 13:48
Ort: Kiruna

Re: VT 13 pass 2, upg11?

Inläggav Kakarott » lör 05 okt, 2013 20:49

marleedd skrev:
Kakarott skrev:uppgift 11. VT13 pass2 KVA


40 personer deltar i ett prov med 6 frågor.
Antal poäng 0 1 2 3 4 5 6
Antalpersoner 5 12 3 10 4 4 2

facit finns är B (2,5)

Jag är normalt sett ett geni på medelvärde och median, men denna fråga får mig fortfarande att bli ställd mot väggen.
Totalt är det 40 personer, medianen är därför siffra 20 + siffra 21 / 2. Om du räknar så blir siffra 20 en 2'a och siffra 21 en 3a. 2+3 = 5. 5/2 = 2.5. Svar: B.

Jag tänker; de 5 första talen är 0, 12 nästa är 1, 3 nästa är 2 osv. 5+12+3 = 20, och det sista talet av dom var 2, direkt efter kommer ju 3an med sina 10 tal.
Sicket geni! Du kommer klara högskoleprovet galant! Mycket klokt tänkt, skall försöka tänka på detta i fortsättningen :)
All in mot göteborg


cron
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
FURIE
person i tillstånd av raseri
Nästa prov

14/4 - 2018 kl 8:10
142 dagar 22 timmar och 30 minuter kvar att förbereda sig på.

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2018 kl 23:59

Utvalda forumtrådar
Senaste 5 forumtrådar