Folkhögskola - reserv

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
DeniseStern
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 349
Blev medlem: lör 26 jan, 2019 19:33

Folkhögskola - reserv

Inlägg av DeniseStern »

Hej grymma ni!

Det här är första gången jag skriver här, men vet att många av oss är i samma sits och jag tror det skulle vara skönt att få bolla tankar och känslor.

Jag har sökt socionom- och psykologprogrammet lite överallt, men då jag endast gått på folkhögskola och gjort HP (med uselt resultat på HP dessutom), så är dessa mina urvalsgrupper. På KI är jag reserv 25 i BF-kvoten, men de tar ju endast in 4 stycken i år. Chanserna där är... minimala. Speciellt då de använder HP-resultat vid lika meriter (fick en 4a från folkis). Undrar bara om det är någon här som varit reserv i bf-kvoten och lyckats komma in, trots få platser? Hur såg era HP-resultat ut?

Är också första reserv i Lund och Örebro på socionomprogrammet, men vet inte hur chanserna ser ut där heller då det troligen inte rör sig mycket i kvoten som sagt. Är det värt att tacka ja OM jag - mot alla odds - skulle komma in? Eller ska jag jobba och plugga inför hp och söka in till psykolog i vår? Har ni några tankar eller erfarenheter?
Användarens profilbild
Rainbowgirl
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1360
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Folkhögskola - reserv

Inlägg av Rainbowgirl »

Det här är bara mina tankar, men du borde plugga det du vill plugga. Nöj dig inte med the second best om det inte är det du vill.
Det låter som om du helst vill plugga till psykolog (kanske har fel 😛 men låter som det) och då tycker jag du ska plugga HP och komma in på psykologprogrammet!
Nöj dig inte med socionomprogrammet bara för att du inte kom in på det du verkligen ville.
Med lite plugg så fixar du det! :)
Drömmen om att bli onkolog
Fortsätt följa min resa här! En blogg om hur det är att vara läkarstudent vid Linköpings Universitet
Skriv svar