Hoppa av efter 3 år

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
edwin1717
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 13
Blev medlem: ons 16 okt, 2019 20:47

Hoppa av efter 3 år

Inlägg av edwin1717 »

Hej, går det att hoppa av civilekonom efter 3 år och få en ekonomie kandidatexamen för att sedan istället söka in på ett program med masterexamen. Detta för att slippa behöva läsa hela civilekonom och master då det blir 6 år istället för 5 om man kan hoppa av?
kenteklund
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 14
Blev medlem: fre 09 jul, 2021 15:43

Re: Hoppa av efter 3 år

Inlägg av kenteklund »

Jag började studera med det enda syftet att få lite stabilitet i mitt liv. Därför valde jag en civilingenjörsexamen på ett av de bästa tekniska universiteten i mitt land. Det tråkiga är att kursen inte var exakt vad jag ville ha. Elektroteknik och datateknik är inget för mig och jag kan säga att jag har försökt allt för att byta kurs (två gånger i slutet av första och andra året), men utan resultat. Det verkar nu som om jag inte kan driva det längre. Jag kan inte fortsätta att studera något som jag inte gillar och därför hoppar jag av.

Planen är nu att hitta ett jobb någonstans bara för att ha en aktiv inkomst. Jag kommer att investera en del av den i aktier och kryptovalutor (jag har erfarenhet av det) och hoppas att jag kan försörja mig på det. Mitt sinne är dock en student. Jag kan inte sluta nu. Inte när jag borde vara på topp (jag lever precis tvärtom). Därför kommer jag att lära mig frontendutveckling (något som min kurs inte lärde ut) och som jag tror att jag brinner för. Om någon utvecklare läser detta skulle jag verkligen uppskatta er hjälp.
Skriv svar