Studera i Skottland, en möjlighet?

För dig som är eller är på väg att studera till läkare utomlands
Skriv svar
astste
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: tis 01 sep, 2009 23:47

Studera i Skottland, en möjlighet?

Inlägg av astste »

Hej hej

Jag är intresserad av att studera medicin vid något universitet i Skottland men undrar lite över antagningen. Är det någon som för tillfället studerar eller har studerat där som kan precisera hur antagningen går till? Helst skulle jag vilja söka till Edinburgh University men vet inte vilka antagningskrav som ställs?

En annan sak jag bör tillägga är att jag för tillfället pluggar på komvux, är det då överhuvudtaget lönt för mig att försöka söka till något universitet i Skottland, även de mindre välrenommerade, med mina betyg från komvux?

Någon som vet något? Någon som pluggar eller vill plugga där? Har i timmar surfat runt på olika forum för att försöka få svar, men nu vänder jag mig till er, kära medlemmar av hpguiden.se!

Otroligt tacksam för svar
Användarvisningsbild
Pancake
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 145
Blev medlem: fre 14 aug, 2009 20:45
Ort: Stockholm

Re: Studera i Skottland, en möjlighet?

Inlägg av Pancake »

Hm, här står lite om antagningskraven(University of Edinburgh) för svenskar. Det verkar som att du får söka genom UCAS med slutbetyget. Men dock vet jag inte hur det blir när man söker med komvux-kompletterat betyg. Du kan annars mejla och fråga eller gå på studentmässorna i Stockholm/Malmö. ;)

http://www.ed.ac.uk/studying/internatio ... ifications

http://www.saas.gov.uk/student_support/ ... /index.htm

http://www.saas.gov.uk/student_support/ ... tistry.htm
Användarvisningsbild
bubban
Stammis
Stammis
Inlägg: 219
Blev medlem: lör 27 okt, 2007 17:42
Ort: Trelleborg

Re: Studera i Skottland, en möjlighet?

Inlägg av bubban »

Har du ens gått in och tittat på skolornas hemsidor?

Gå in och titta på respektive skolors hemsidor, kolla in medicine och vad de har för antagning, ofta något i AAAA-stilen. Eftersom man inte kan jämföra A-levels med svenska betyg får du ta IB-poängen och konvertera dem till ditt betygssnitt.
Vad gäller komvux är det olika för varje skola, så som sagt, gå in på deras hemsidor. Står det inte där får du emaila dem och fråga om de accepterar resits helt enkelt.

Sedan är där UKCATs också.
Heramys
Stammis
Stammis
Inlägg: 105
Blev medlem: fre 18 feb, 2011 18:14

Re: Studera i Skottland, en möjlighet?

Inlägg av Heramys »

Jag bor i Glasgow och skulle vilja läsa medicin där och kontaktade Universitetet men de sa att det inte ens var lönt att söka med mina betyg. Så du MÅSTE ha MVG i varenda ämne samt göra bra ifrån dig på UKCAT testet som är sju resor värre än högskoleprovet/PIL testet. Klarar du det läser du vid ett av de bästa läkarprogrammen :)

Lycka till med din ansökan!
spiskummin
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: sön 22 maj, 2011 16:04

Re: Studera i Skottland, en möjlighet?

Inlägg av spiskummin »

Heramys skrev:Jag bor i Glasgow och skulle vilja läsa medicin där och kontaktade Universitetet men de sa att det inte ens var lönt att söka med mina betyg. Så du MÅSTE ha MVG i varenda ämne samt göra bra ifrån dig på UKCAT testet som är sju resor värre än högskoleprovet/PIL testet. Klarar du det läser du vid ett av de bästa läkarprogrammen :)

Lycka till med din ansökan!
Tror du detsamma gäller för Dentistry i Skottland? Rent betygsmässigt vill säga.
Skriv svar