Spekulation kring antagningspoäng

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
MajLun0
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: tor 08 dec, 2016 20:55

Spekulation kring antagningspoäng

Inlägg av MajLun0 »

Hej! Jag har sökt in till läkarutbildningen några gånger nu och har märkt att jag är hamnar längre och längre fram på reservlistan för varje gång och att intagen har blivit lägre. Vad tror ni detta beror på och tror ni att sänkningen fortsätter ytligare? Kommer den nya 6-åriga utbildningen påverka detta? Exempelvis att det höjs igen? Någon som har några spekulationer kring detta?
Batanero23
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 97
Blev medlem: ons 09 aug, 2017 13:36

Re: Spekulation kring antagningspoäng

Inlägg av Batanero23 »

Troligtvis för att vi lever i en högkonjuktur just nu och arbetsmarknaden erbjuder väldigt många jobb till ungdomar vilket innebär att färre väljer att läsa vidare. Årskullen 1999 är väldigt liten också. Utan att vara särskilt insatt tror jag att en 6-årig utbildning kommer att vara mindre attraktiv för gemene än en 5-årig utbildning då utbildningarna så vitt jag vet kommer ge samma examen och samma jobb efteråt. Jag förutsäger därför att antagningspoängen till läkarutbildningen kommer att bli lägre i takt med att flera delar av processen blir automatiserade (läs på om IBM Watson) i framtiden.
lollokado
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 8
Blev medlem: fre 04 jan, 2019 15:45

Re: Spekulation kring antagningspoäng

Inlägg av lollokado »

Intressant tanke, jag har också funderat mycket på högkonjukturen då jag sett att antagningspoängen här i Linköping är bland de lägsta någonsin och jag fick därför motivation till att dra igång det här spektaklet efter 1 år på SSK utbildningen som 30 åring med att plugga saknade kurser på komvux och söka VT20. Allt är möjligt, right?
Skriv svar