Informationsteknologi på Uppsala Universitet?

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
TusenFjordarnasLand
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 5
Blev medlem: tor 20 jun, 2019 17:12

Informationsteknologi på Uppsala Universitet?

Inlägg av TusenFjordarnasLand »

Hej!

Håller på att kolla på utbildningar nu till våren och Informationsteknologi på UU låter rätt bra. Men jag skulle gärna ha lite utomstående åsikter :D

Min dröm utbildning skulle vara en civilingenjörsutbildning med fokus på it. Jag tycker att hur en dator är uppbyggd är väldigt interessant och jag tycker programering och sådan problemlösning är jättekul. Matematik, fysik och engelska är mina starka ämnen. Jag jobbar även gärna i lag och jag är en väldigt extrovert person som gillar att jobba med eller bland mänskor

Jag vill gärna ha en utbildning som ger mig många olika val av yrke. Jag kan tänka mig att jobba som allt från forskare till mjukvareutvecklare till spelutvecklare till entrepenör. Idealet skulle vara en utbildnig som ger mig en bred grund till mycket inom IT så att jag kan välja något av dessa beroende på framtida möjligheter. Vet ej om detta är en orealistisk förhoppning, men jag har förstått att när det kommer till IT karriärer så är arbeterfarenhet viktigare än utbildning i slutändan för arbetsgivare.

En dröm skulle vara någon slags resarcher för ett större företag som tar fram ny teknologi som gör mänskors liv enklare och bättre. (Och som gärna betalar rätt bra 8-) )

Men såklart är jobbsäkerhet och marknadsvärde viktiga. Jag vill ha något jobb som jag vet är viktigt för samhället och som betalar bra. Jag vill känna att mitt arbete är "viktigt" så att säga. Jag har förstått att mjukvare utvecklare är en av de bästa karriärerna för det just nu, och det är en del av anledningen till att jag väljer det.

De civ:ing utbildningarna jag har kollat på är teknisk fysik(med datafokus), Industriell ekonomi, datateknik och slutligen informationsteknologi. Jag har bott i Uppsala ett tag nu och jag kan absolut tänka mig att bo här en längre tid. Studentlivet verkar så härligt. Men UU är inte lika känt för sina ingenjörsprogram. Kommer det kosta mig lite marknadsvärde om jag pluggar här istället för säg Lund eller KTH?

Vad tycker ni?
Nån123
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 236
Blev medlem: lör 07 sep, 2019 23:49

Re: Informationsteknologi på Uppsala Universitet?

Inlägg av Nån123 »

datateknik?
mjukvaroteknik?
Skriv svar