Lära sig matte ordentligt

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
Pixolina
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: tis 06 okt, 2020 13:47

Lära sig matte ordentligt

Inlägg av Pixolina »

Hej jag hoppas det är okej att fråga här, är det någon som har tips på vilken årskurs man bör gå tillbaka till för att ordentligt lära sig grunderna till matematiken?
Jag har precis med nöd och näppe klarat av matte 2a men inser nu att jag vill klara kurser upp till matte 4 eftersom jag valt att försöka följa drömmen... Jag sa för några månader sen upp lägenhet, jobb och flyttar till mina föräldrar för att kunna studera utan tid och pengastress och är väldigt seriös med att förstå matematiken från grunden.
Jag har läst någonstans att det kan vara bra att backa hela vägen till matematik i tredje klass?? Kan det verkligen stämma, kan man lära sig något därifrån?
Min grundtanke är att beställa hem böcker från några årskurser bakåt och göra alla frågor i boken för att fräscha upp och verkligen få en ordentlig förståelse för det som jag gjorde för många år sedan i skolan.
Men frågan är, vilken årskurs ska jag börja på? Jag fick bara godkänt i matte i skolan och har aldrig haft intresset för det tyvärr men nu vill jag lära mig det ordentligt.
Någon som inte har en fallenhet för matematik men ändå klarat matte 4, hur gjorde ni? :D
Skriv svar