Sport - Karriärs möjligheter

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
WilLin2
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 14 jan, 2020 19:35

Sport - Karriärs möjligheter

Inlägg av WilLin2 »

Tjena!

Är väldigt intresserad av sport och tänker att jag i framtiden vill ha ett jobb kopplat till det. Menar då exempelvis inte fotbollstränare eller likande utan snarare ett "vanligt jobb" på något sett kopplat till sport.
Läste ekonomilinjen på gymnasiet så fick testa på ekonomi men även lite psykologi. Känner att det framförallt är det som intresserar mig och att det är inom något utav de två ämnena jag skulle vilja vidare utbilda mig.

Några tips på karriärs möjligheter?

Oklart om detta är rätt forum och förstår om det är luddigt formulerat men tänkte ändå kolla ifall någon sitter på något bra tips.
Plato94
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: tis 03 sep, 2019 18:42

Re: Sport - Karriärs möjligheter

Inlägg av Plato94 »

Utifrån det du skriver hade jag tittat på psykolog, där du sedan kan arbeta som till exempel en idrottspsykolog. Umeå är som enda lärosäte i Sverige dom som har en valbar idrottsinriktning i psykologprogrammet.

https://www.umu.se/utbildning/program/p ... ot-idrott/

Jag har en vän som pluggat "Sports management", idag jobbar han med ett kontorsjobb på idrottsförbundet i Stockholm. Han är nöjd i alla fall, men det ett vanligt office job.
Jag personligen tycker idrottspsykolog verkar mer spännande, du kan exempelvis forska eller komma närmare atleterna genom att vara lagpsykolog osv.
Skriv svar