Från 1,15 till 1,6 til vårens HP

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
ericnyberg
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 24 okt, 2018 16:15

Från 1,15 till 1,6 til vårens HP

Inlägg av ericnyberg »

Har suttit och nött mattegrunderna nu i 4 veckor men känner inte att jag kommer någon vart. Är det någon som känner som mig? Eller pluggar jag på helt fel sätt? 8O
Började med VIP ihop om att jag skulle klara mitt mål, men nu känner jag att jag bara kommer längre ifrån, :cry: mina gamla mattekunskaper känns som att de bara blir sämre och sämre. Jag skulle just nu säga att mitt mål är fruktansvärt långt bort. Nu behöver jag verkligen hjälp att komma upp på bannan igenom och hitta tillbaka till motivationen jag en gång hade.
Thewayoflife
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 112
Blev medlem: tor 19 nov, 2015 21:41

Re: Från 1,15 till 1,6 til vårens HP

Inlägg av Thewayoflife »

Jag har kännt samman sak som du, men det jag har gjort är att fortsätta nöta och nöta och tillslut så kommer polletten att falla ner. Det tog ungefär 10 DTK prov med undermåliga resultat innan jag helt plötsligt började prestera 17-18/20 på gamla proven. Rannsaka dig själv! Om du känner att du inte blir bättre gör en ordentligt introspektion. Detta gjorde jag förra veckan, och kom fram till att jag måste vara ännu mer försiktigare på DTK. Jag lovar om man är ihärdig så kommer allt ”falla på sin plats”
Grodkungen
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: mån 03 sep, 2018 10:42

Re: Från 1,15 till 1,6 til vårens HP

Inlägg av Grodkungen »

Känner igen mig exakt! Siktar också på samma resultat som dig ungefär. Matten är verkligen min svaga sida. Har suttit och försökt lära mig mycket av grunderna både på Khan academy & här på HP-guiden. Fortfarande efter några månader så dyker det upp flertal uppgifter både på XYZ & KVA som jag knappt kan förstå vad det står. Det är liksom som ett främmande språk.

MEN! Jag försöker (trots rejält nedslående svarsstatistik) påminna mig om att vissa av de uppgifter jag klarar idag klarade jag inte för en månad sen. Och vissa uppgifter som jag åtminstone kan läsa av och förstå hur jag borde räkna ut, kunde jag inte ens förstå tecknen på för en månad sedan. Så det går ju framåt. Men det går långsamt. Och känns precis som du skriver långt bort. :/

Ibakand undrar jag om jag skulle återgå till Khan academy då jag tycker matten där är överlägsen de lärovideos/uppgifter som finns här. Det som talar för HPguiden är väl att det är så speciifkt utformat för vad du behöver lära dig. Men jag tror jag lärde mig mer på Khan.
ericnyberg
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 24 okt, 2018 16:15

Re: Från 1,15 till 1,6 til vårens HP

Inlägg av ericnyberg »

Har faktiskt rannsakat mig själv, bad även coachen om ett nytt upplägg för plugget. Jag har helt börjat med grunderna egen och går just nu igenom Matematik 5000 1c boken samtidigt som jag varvar kapitlen från boken med samma avsnitt här på HP guiden. Måste dock säga att än så känns det inte helt bra, men det är många dagar kvar tills det är dags. Nu är det bara att kämpa, planerar med att vara klar med hela matematik 5000 1c boken på två veckor (sitter minst 2 timmar om dagen) för att då kunna gå över till mer strategier och övningsuppgifter.

Det är skönt att höra att ni har lyckat ta er ur samma sitts eller i alla fall försöker, då känner jag mig inte helt värdelös just nu :-)
JohannaSkogsberg
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 149
Blev medlem: ons 08 aug, 2018 12:04

Re: Från 1,15 till 1,6 til vårens HP

Inlägg av JohannaSkogsberg »

Du är inte värdelös, kämpa på och nöt nöt nöt så kommer det att lossna! Jag gick igenom Matterepetitionen här på HP-guiden två gånger samt varvade mycket med filmer på Youtube (finns mycket bra genomgångar där). Hade också dagar där det kändes som att jag aaaaaldrig skulle förbättra mig, men jag har utvecklats otroligt mycket sen i september när jag blev medlem! :D

Rekommenderar dig också att göra grundliga analyser av de fel du gör sen när du övar på gamla prov eller kör XYZ/KVA/NOG-programmen här på HP-guiden. Jag har en felanalysbok där jag alltid gör analys enligt följande:

- Skriver först av uppgiften + alternativen.
- Antecknar mitt svar.
- Skriver ner det rätta svaret.
- Skriver grundligt ner hur jag tänkte när jag löste uppgiften.
- Skriver ner hur uppgiften ska lösas korrekt och ser till att jag förstår hur den ska lösas.
- Slutligen skriver jag ner hur jag ska tänka nästa gång för att inte göra samma fel igen.

Detta har funkat otroligt bra för mig, även om jag tyckte att det var såå tråkigt i början.

Kan även tipsa om s k Flashcards, du gör egna kort med frågan på framsidan och svaret på baksidan. Jag har ett 60-tal kort med olika formler, matteregler etc som är bra att kunna, allt det som jag är osäker på. Så förhör jag mig själv med dessa kort då och då, nu sitter i princip allt i ryggmärgen.

Lycka till, hoppas att du finner en eller flera metoder som funkar för dig!! Du fixar detta!
Skriv svar