Min HP expedition

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Unbihexium
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 04 dec, 2017 20:26

Min HP expedition

Inlägg av Unbihexium »

Hej alla!

Jag är en 19-åring som tog studenten från natur i våras, och som var olikt bra på olika ämnen. Mina starkare sidor var mer åt matematik- och naturhållet men var ingen särskilt höjdare på bl.a historia och moderna språk så mitt slutbetyg blev halvbra, och jag tror jag kan få en bättre chans med mina antaganden med högskoleprovet och skriver nu en pluggdagbok i förhoppning av att det kommer hjälpa mig med motivation till att plugga.

Jag ligger på ett 1.40 just nu. Fick 1.7 på mattedelen (1 poäng från 1.8) och 1.1 på språkdelen (också 1 poäng från 1.2). Jag känner att jag underpresterade på mattedelen, men fick nog lite tur på språkdelen. Så det jämnade väl ut sig.

På mattedelen känner jag att mina största svagheter är slarvfel och att ta för lång tid på kartor och diagram delen. På språkdelen är tror jag att mina största svagheter är ett begränsad ordförråd, läser för långsamt, inte särskilt van läsare och MEK delen känns helt onaturlig till mig.

Jag vet inte exakt vad jag vill läsa så jag vet inte exakt vilken resultat jag ska satsa på, men program som jag funderar över är bioteknik, medicin och teknik, teknisk fysik, läkarprogrammet och kemiteknik (inte säkert att jag kommer välja något av dem) och jag vill gärna få ett resultat där jag har något marginal. Vad tror ni skulle kunna vara ett realistiskt resultat att få?

Jag ska försöka uppdatera denna tråd med det jag pluggar, men jag vet inte i hur mycket detalj jag kommer gå in i gällande det jag har tränat på under dagarna. Om jag är alltför inaktiv, eller gör för lite under dagarna, säg då gärna till mig på skarpen.

Och om ni har några tips eller något gällande vad som helst inför provet, kommentera gärna det i tråden.

Tack!
qwirty
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 49
Blev medlem: tor 06 jul, 2017 18:18

Re: Min HP expedition

Inlägg av qwirty »

Känns som att jag identifierar mig starkt med ALLT du säger. Fick 1,3 i Oktober och jag underpresterade grovt i matte-delen. Samma problem med diagrammen, tiden och ordförrådet.

Lycka till, förhoppningsvis når vi båda våra mål.
Skriv svar