Mot 1.6 - Yes we can!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
jakwah
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 13 mar, 2013 11:24
Ort: Lund

Mot 1.6 - Yes we can!

Inlägg av jakwah »

Skrev högskoleprovet i höstas och har de senaste tre gångerna skrivet 1.3, detta är ju något vi måste åtgärda så nu satsar jag på provet i vår för att kunna komma in på juristlinjen. Tänkte använda den här tråden för att redogöra för mina resultat och tar gärna emot tips och dyl. Nu kör vi! :)

Användarvisningsbild
powniac
Stammis
Stammis
Inlägg: 159
Blev medlem: ons 10 jul, 2013 11:40
Ort: STHLM

Re: Mot 1.6 - Yes we can!

Inlägg av powniac »

jakwah skrev:Skrev högskoleprovet i höstas och har de senaste tre gångerna skrivet 1.3, detta är ju något vi måste åtgärda så nu satsar jag på provet i vår för att kunna komma in på juristlinjen. Tänkte använda den här tråden för att redogöra för mina resultat och tar gärna emot tips och dyl. Nu kör vi! :)
Se det ändå positivt, ett stabilt 1.3 kan lätt höjas till 1.4-1.5. Lycka till nu!

Kommer följa den här tråden, så se till att skriva bra (;

jakwah
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 13 mar, 2013 11:24
Ort: Lund

Re: Mot 1.6 - Yes we can!

Inlägg av jakwah »

Okej, dags för lite stats - så här såg resultatet ut på senaste provet:

Verbal del

ORD 16 20
LÄS 15 20
MEK 12 20
ELF 18 20

Kvantitativ del

XYZ 11 24
KVA 10 20
NOG 9 12
DTK 11 24


Uppenbarligen finns det stora brister i matematik delen XYZ och KVA. Lider av det klassiska problemet att jag känner att tiden inte räcker till för att göra uträkningarna. Jag tänker att jag måste se till att lära mig den grundläggande teorin i högskoleprovsmatten och sen öva på gamla prov.

Vilken metod som är bäst för att lära sig teorin och knepen för att snabbt lösa uppgifterna är jag dock lite osäker på. Har inte degen till att köpa VIP:n, jag har dock matte A och B böckerna från gymnasiet men det är så tidskrävande och tradigt att ta sig igenom en hel sådan bok. Än så länge kör jag gamla uppgifter och försöker slå upp det matematik områdena jag är sämre på. Tar gärna emot idéer och förslag :)

Skriv svar