Är läkarprogrammet mer ”fakta” eller ”uträkningar”?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Annh321
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: fre 14 jan, 2022 22:33

Är läkarprogrammet mer ”fakta” eller ”uträkningar”?

Inlägg av Annh321 »

Hej! Är en tjej som funderar på att söka läkarprogrammet. Men en sak jag undrar är om läkarprogrammet mer handlar om att lära sig olika fakta (lixom så här är det punkt slut) som det var under gymnasie-biologin, eller om det är mer åt matematik och fysik-hållet att det är extremt mycket komplicerat ”räknande (typ som jag tänker lite att ingenjörsutbildningarna är). Med detta sagt förstår jag självklart att man måste kunna tillämpa det man lär sig i slutändan hursomhelst, men tänkte bara få mig ett hum typ?
Karlington
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 59
Blev medlem: ons 28 jan, 2015 18:54

Re: Är läkarprogrammet mer ”fakta” eller ”uträkningar”?

Inlägg av Karlington »

Annh321 skrev: ons 28 sep, 2022 18:20 Hej! Är en tjej som funderar på att söka läkarprogrammet. Men en sak jag undrar är om läkarprogrammet mer handlar om att lära sig olika fakta (lixom så här är det punkt slut) som det var under gymnasie-biologin, eller om det är mer åt matematik och fysik-hållet att det är extremt mycket komplicerat ”räknande (typ som jag tänker lite att ingenjörsutbildningarna är). Med detta sagt förstår jag självklart att man måste kunna tillämpa det man lär sig i slutändan hursomhelst, men tänkte bara få mig ett hum typ?
Det handlar mer om att memorera fakta (och kunna applicera dem på problem). Komplicerat räknande förekommer i stort sett inte.
Skriv svar