Bli bra på Engelska

Frågor om icke-högskoleprovrelaterade ämnen
Skriv svar
Smashmonstret
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 74
Blev medlem: tis 13 okt, 2020 20:53

Bli bra på Engelska

Inlägg av Smashmonstret »

Detta må vara lite off topic. Men jag ska skriva prövning i ENG5 under hösten samt ENG6 under våren 2021. Jag hade behövt alla råd och knep ni kan? Hur blir man bättre i engelska?

Jag ska försöka läsa mycket böcker, artiklar på engelska, använda olika appar för att öva engelska, tänkte försöka hitta chatt/samtalskompisar via Reddit, skriva en del, kolla på serier&filmer med engelsk undertext, lyssna på podcasts, kolla youtube, plöja engelskböcker som gymnasieelver har i kursen etc.

Men har ni fler tips?
kenteklund
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 17
Blev medlem: fre 09 jul, 2021 15:43

Re: Bli bra på Engelska

Inlägg av kenteklund »

Det är sant att ju mer du försöker prata engelska, desto mer kommer du naturligtvis att bli bättre. Bara genom att använda det engelska språket så mycket som möjligt kommer du snabbt att utveckla din flytande språkfärdighet. Tala i telefon, skriv e-post och brev, gör listor, läs så mycket som möjligt. Omge dig med engelska! Försök också att lära dig bara en handfull ord per dag och sträva efter att använda ett nytt ord varje dag i en konversation med någon. På detta långsamma och stadiga sätt utvecklas flödet med det nya ordet på ett naturligt sätt, och du kan producera ordet allt snabbare och mer exakt utan större eftertanke.
Skriv svar