Byta Studieort läkarprogrammet

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Nanaaz
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 03 jan, 2023 9:35

Byta Studieort läkarprogrammet

Inlägg av Nanaaz »

Hej,

funderar ifall någon vet om man kan byta studieort från läkarprogrammet i Göteborg till Uppsala? Har någon erfarenhet kring det?
RafoneMike
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 20
Blev medlem: tor 18 maj, 2023 19:17

Re: Byta Studieort läkarprogrammet

Inlägg av RafoneMike »

Att byta studieort må inte vara omöjligt, men det är inte heller trivialt. Antagning till universitet måste ske igenom just antagning, så det går inte att byta runt hur som helst. Om jag var du skulle jag satsa på eventuell antagning till senare del som erbjuds.

I många fall är dock läkerprogrammen inte fullständigt kompatibla, då kursupplägget och det exakta innehållet varierar mellan universitet. Vet fall då någon behövt läsa om terminer eller rent av börja om när de bytt ort. I gymnasiet är alla kurser ekvivalenta oavsett skola, och det man gjort sparas även om man skulle ex flytta till annan ort, så är det inte på denna nivå.

Vi får hoppas att du lyckas hitta något sätt att byta utan att ställas allt för mycket såklart!
linnekström
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 22
Blev medlem: tor 09 jul, 2020 12:13

Re: Byta Studieort läkarprogrammet

Inlägg av linnekström »

Vet folk som har bytt, dock ej mellan Göteborg och Uppsala. De jag har hört om har bytt under de första 1-2 terminerna och de har behövt läsa om från början. Fördelen är ju att man förhoppningsvis kan en del i början och därav har tid för annat, exempelvis jobb. Dock blir ju utbildningen längre och läkarprogrammet är ju redan långt. Dessutom har man bara tillgång till CSN i 6 år. Men hör av dig till Uppsala och få ett hum om hur mycket du eventuellt kan tillgodoräkna dig och överväg sen om det är värt det.
Skriv svar