Det går inte så bra just nu

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
Swedewagon
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 23 aug, 2023 16:10

Det går inte så bra just nu

Inlägg av Swedewagon »

Relativt ny till den HPGuiden, och mitt första HP-Prov efter jag hade gått ut ur gymnasiet (just nu är 18) utan någon bättre resultat, vilket betydde att jag inte kom in till universitet.

Så jag försökte att börja plugga till högskoleprovet sedan resultatet till andra reservgruppen kom ut. Men det har verkligen varit väldigt mediokert. Jag har glömt den mesta av matten inom gymnasiet och kan inte hitta någon typ av motivation eller gratisverktyg (har definitivt inte råd med HPGuiden eller liknande verktyg) att lära om detta. Och när det kommer till verbala så har det varit värre, för att jag var så fokuserad på den kvantitiva delen.

Nu när det är bara lite tid kvar så har jag ingen hopp över att få något över 0,40 på den här takten. Kanske borde ha varit mer effektiv med min tid, men när man misslyckas med att hitta resurserna för att börja med plugget kan man inte vara för hoppfull över resultat. Man får se hur det går och hoppas att vårprovet går bättre, om jag inte mirakulöst når 1.4 eller bättre på provet.

Behövde bara ranta ut lite om min egna inkompetens och hur jag hade fått en värre start till plugget jämfört med andra.
Motdrömmen
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 74
Blev medlem: sön 19 dec, 2021 18:38

Re: Det går inte så bra just nu

Inlägg av Motdrömmen »

Det finns gratis övningsuppgifter här på hp-guiden du kan göra + låna matte 1b/1c från bibblan och öva på de uppgifterna vilket är gratis. det finns oxå en hemsida som heter Eddler: https://eddler.se/kurser/hogskoleprovet-matematik/ som du kan använda för att lära dig grunderna i matte + testa dig på vissa övningsuppgifter. Det mesta på hemsidan finns tillgänglig helt gratis men du kan testa deras premium funktion gratis i 2 veckor oxå om du vill.

vill du höja dig med 0.40 eller höja dig till ett resultat på 0.40?
Du har gott om tid på dig att plugga. Kom ihåg att tiden du investerar nu kommer att gynna dig i framtiden, du pluggar inte bara för att plugga; du pluggar för att förverkliga dina drömmar och ambitioner. Genom att starta nu/fortsätta där du är kan du om 6 mån - 1 år undvika att ångra att du inte började tidigare . Din uthållighet och ansträngning kommer att leda till framgång så småningom. fortsätt kriga på <3
to95erl
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 6
Blev medlem: lör 29 feb, 2020 14:14

Re: Det går inte så bra just nu

Inlägg av to95erl »

En man som inget har att förlora, har allt att vinna.

Hoppet är den sista utposten av försvar mot fienden, när det överger dig kommer horderna överskölja dig.

Hellre spänna en båge och höra strängen brista, än att aldrig modet fatta och göra slag i sak.

Vill du leva hela ditt liv med ett jobb som du inte tycker om, eller studera hårt under en begränsad tid (3 månader till 2 år) för att nå ditt drömyrke?
Fazikazi
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 14
Blev medlem: sön 12 sep, 2021 13:02

Re: Det går inte så bra just nu

Inlägg av Fazikazi »

Hej vännen! Jag förstår din frustation och kan till viss del relatera. Jag tog studenten 2021 och har ännu inte börjat utbildningen jag vill komma in på. I början tänkte jag otroligt mycket på hur tiden bara går och att jag ännu inte kommit igång. Idag kan jag inte ens jämföra den utvecklingen jag gjort med början av den här resan. Ha inte bråttom, antingen vågar du tro på dig själv och din dröm och är villig att lägga ner arbetet och i synnerhet tiden, eller så är du inte det. Och när man tittar på vågen, så inser man att tid och arbete alltid lönar sig i slutändan. Jag tror att vem som helst kan klara HP med rätt verktyg och rätt inställning. Att börja någonstans är bättre än ingenstans. Låna Matte 1c på bibblan och försök lära dig alla formler som finns på Hpguidens egna formelblad, läs artiklar på DN, Juridikbanken, Respons, Läkartidningen, The Guardian. Jag har utformat en liten guide till den som ska skriva sitt första HP som jag bara skickat till några vänner, skulle kunna maila den till dig om du vill!
Tro på dig själv!
Skriv svar