Från 1,1 till 1,7

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
elsap91
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: sön 21 okt, 2018 21:54

Från 1,1 till 1,7

Inlägg av elsap91 »

Jepp då var det dags!

Pluggdagbok, here I come.

I flera månader och i olika omgångar har jag tänkt att jag ska börja plugga till HP, gjort upp ett strukturerat schema men inte kommit igång med bra rutiner då jag har prioriterat annat men nu har jag inga ursäkter så jag tar mig i kragen och startar en pluggdagbok.

Målet är att få 1,5 på vårens prov och då jag jobbar parallellt med HP-plugg kommer jag att plugga HP ca 3 h per dag. De första passen ägnar jag åt att repetera "All matte du behöver" då jag inser att jag saknar en del grunder. Kvant är det jag behöver förbättra mest då jag senast skrev 0,8 på kvant och 1,5 på verb men kan även förbättra verbala delen ytterligare.

Gårdagens pass:

1 Pomodoro NOG innan jag bestämde mig för att starta pluggdagbok och köra igenom all matte du behöver. Sedan blev det 2 Pomodoros AMDB (all matte du behöver) á 25 min där jag repeterade och antecknade det jag inte kom ihåg.

Idag:

Idag fortsatte jag med AMDB, varvar videogenomgångar med uppgifter då jag tycker att jag lär mig bra av att variera inlärningssätt. Första pomodoron på morgonen kör jag 55 min då jag är som mest alert, sedan fyller jag på med pomodoros á 25 min.

Då mitt problem när jag övar kvant-delen är att jag är alldeles för långsam tror jag att AMDB inte bara ger mig grunderna och gör mig säkrare utan också kommer göra att jag sparar en del tid. Känns bra att köra igenom mattegrunderna igen, även om jag just pluggat ma 3 och 4 så kan jag verkligen inte alla grunder. Känns motiverande att täppa igen kunskapsluckorna för att ge mig de bästa förutsättningarna för att komma igång.

Idag har jag kört 1 x 55 min matterep. samt 2 x 25 matterepetition och nu ska jag iväg och jobba.

Ha det fint!

/Elsa
elsap91
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: sön 21 okt, 2018 21:54

Re: Från 1,1 till 1,7

Inlägg av elsap91 »

11/7:

Fortsatt jobba med AMDB, gått igenom index, avrundning, räta linjers ekvation, ekvationer/ekvationssystem och funktioner. Hunnit med 2 pomodoros a 55 min.

Gillar ändå tanken av att gå igenom alla grunder, känns som att jag förbereder mig för kommande utmaningar.

14/11

Hann inte med det jag skulle igår (13/11), blev inget plugg överhuvudtaget då jag kände att jag var tvungen att gå och lägga mig efter jobbet kl 18(!). Har insett att jag tagit mig lite mkt vatten över huvudet då jag jobbar 40 % som lärare, kvällspass i hemtjänsten och pluggar undersköterska samtidigt som jag pluggar till HP. Det blir ungefär som en 100 % tjänst + HP plugg så det är inte omöjligt att få ihop men blir något spretig. Får se över det där.

Nu har jag ungefär halva AMDB kvar och jag tar mig verkligen tid för att gå igenom varje moment även om jag skippar det som jag är säker på att jag kan för att inte ödsla för mycket tid. Känns som att jag har mycket att vinna på att kunna grunderna som ett rinnande vatten. För varje knep jag lär mig känns det som att jag får mer och mer motivation även om det är segt att nöta grunder. Också ganska kul!

Tar helg nu och fortsätter med resterande 50 % av matten nästa vecka.

//Elsa
runhag02
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 16 jan, 2019 10:00

Re: Från 1,1 till 1,7

Inlägg av runhag02 »

Hej!

Är i ungefär samma sits som du. Jag skrev 0,95 på mitt senaste prov (i gymnasiet). Ska också försöka få 1.5 till i vår. Jag tycker tre timmar låter mycket! Sjukt ambitiöst av dig. Själv kör jag ungefär 1 timme och vet inte om jag hade fixat tre timmar. Ska bli spännande att se hur det går för oss. Lycka till! :D
Skriv svar