Från 1,4 till högre!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
coolapa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: sön 10 jan, 2021 20:36

Från 1,4 till högre!

Inlägg av coolapa »

Hej på er! Jag håller att plugga till mitt sjätte högskoleprov. Kallar mig själv för veteran nu mera. Började göra mitt första högskoleprov i gymnasiet, precis som de flesta. Skrev 1,0 första gången och blev mycket nöjd med mitt resultat. Läste natur på gymnasiet och har alltid har matte som mitt favoritämne. Svenskan är min akilleshäl, framförallt MEK.
Skrev HP i våras och fick 1,4. Hade pluggat mer än 70 timmar till provet och lite besviken när jag enbart höjde mig med 0,05 sedan sist. Jag vet dock att jag gjorde många fel och var inte tillräckligt fokuserad på min strategi. Nu har jag insett vikten av att hålla mig till den strategi som fungerar för mig samt lärt mig vikten av att plugga på hela provet kontra bara på specifika delar.
Min nya strategi jag kör på i höst innebär att jag gör minst 1 provpass per dag. Analyserar det och sedan kör på med specifika delar. Men prio ett är att göra minst ett prov per dag. Jag har även börjat läsa mer skönlitterärt. Min lärare på högstadiet sa att det var viktigt och det har fastnat med mig sen jag var 14. Om jag har levt efter hennes visa ord varje dag borde jag kanske stå här med något högre än 1,2 på SVE/ENG delen men nu tar jag hennes ord på allvar.
Idag gjorde jag ett kvantitativt prov och fick 1,5. Anledningen till 1,5 var bristen på ork och motivation och jag upplevde provet som svårare än genomsnittet. Ska inte skylla ifrån mig men jag vet att jag kan bättre än 1,5. Mitt mål på provdagen är att skriva 1,8 på kvant och 1.6 på verbala delen minst.
Jag har mycket att jobba på när det kommer till det verbala, som bäst har jag skrivit 1,4 på ett provpass hemma och skrivit som bäst på provet med 1,2. Det är MEK-delen och LÄS delen som sätter käppar i hjulet. Jag vet att jag kan förbättras och få till 1,6 på provet. Det kommer komma i höst. Det vet jag.
Min strategi på verbala delen är först att angripa engelska delen och köra alla engelska frågor för att sedan gå vidare till de två längre läsförståelse texterna på svenska plus den kortare. Sedan MEK och sist ord. Om jag kör på det här viset så sparar jag mest tid och känner mig inte helt mosig i huvudet.
Har ni några bra tips/strategier när det kommer till verbala delen?
coolapa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: sön 10 jan, 2021 20:36

Re: Från 1,4 till högre!

Inlägg av coolapa »

Godmorgon!
Har gjort ett verbal prov idag och det slutade på 1,4. Förvånad över 1,4 men samtidigt besviken eftersom jag gjorde många slavfel. Aja, det är bara att fortsätta. Skrev 6/10 på MEK delen, jag förstår inte hur jag kan ha så svårt för MEK. Det enda positiva är att jag vet vad jag ska plugga på iaf.
Dagens planer blir att plugga mer MEK och NOG samt en ordlista.
Ha det gött!
coolapa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: sön 10 jan, 2021 20:36

Re: Från 1,4 till högre!

Inlägg av coolapa »

Rise and shine som Kylie Jenner brukar säga.Igår blev det ca 75 mek övningar, lite ord och ett verbalt prov. Inte så mycket men hade mycket annat att göra igår. Dagens fokus blir att göra ett kvantitativt prov, 100 MEK och 100 NOG och en ordlista.
Här kommer gårdagens ord som jag lärde mig medan jag pluggade MEK.
-Recitaition:uppläsning
-Kavat: Morsk, självsäker
Seponera: trappa ned med ett läkemedel
MEcenat: en person som donerar pengar
Oegentliga: oriktig, olämplig, inadekvat
Ackuratess: noggrannhet
Adept: elev
Renegat:överlöpande
Rappell: får order eller kallelse att återvända hem
Peremtoriska:ovillkorliga
Raljant: gycklande, spefull
Belevad: väluppfostrad, världsvan
Maximen: levnadsregel
Devis:vakspråk
Skriv svar