Hur konkurrerar man inom BII?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
RafoneMike
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 20
Blev medlem: tor 18 maj, 2023 19:17

Hur konkurrerar man inom BII?

Inlägg av RafoneMike »

Hej!

Som alla redan vet här så är antagningen till läkarprogrammet och liknande linjer mycket hårt, och ens 0.1 merit kan göra stor skillnad i utagningen.

Det jag har noterat är att BII i många fall kan ha en lägre utagning än BI, och denna skillnad kan ibland ligga på 0.1-0.2, vilket i fall som Lund kan göra att man får ha 50% fler B (2->3) om man vill ta sig in.

Så, även om detta kanske inte blir den beslutande faktorn i möjliga framtida uttagningar undrar jag hur man ens registrerar sig inom BII kvoten, tvingas man göra en prövning och höja något betyg? Kan man använda sitt resultat i BI för att söka i BII?

Tack på förhand, det skulle vara surt om man något år fick reda på att sitt 21.5 resultat inom BI inte räckte till, men räckte för BII där man inte var inskriven.

Undvik gärna svar som "varför gör du inre prövningar för att höja 21.5 till 21.X och kommer in", vill inte uppge exakta anledningar men går i nuläget ett annat program som är mitt Nr2 efter läkarprogrammet och är tillräckligt nöjd att inte AKTIVT försöka ta mig in på läkarprogrammet.
moawes
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 32
Blev medlem: lör 02 jan, 2016 15:51

Re: Hur konkurrerar man inom BII?

Inlägg av moawes »

Jag vet inte om jag helt förstod dig rätt, men BII har ungefär 0,2-0,5 högre än BI, inte lägre. Som du nämner så hamnar man i BII om man kompletterar sitt betyg, tex via en prövning. 😊 Du kan inte hamna i BII-kvoten med ett BI-betyg utan komplettering, och du kan inte heller hamna i BI-kvoten om du har kompletterat betyg, om jag har förstått det rätt 😊
Användarens profilbild
Emmy88
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1417
Blev medlem: tis 20 dec, 2016 10:49

Re: Hur konkurrerar man inom BII?

Inlägg av Emmy88 »

Jag förstår det som att de alltid kollar på BI om du inte kompletterar betyg och i BII om du kompletterar.
Natur på gymnasiet -> 6 mån civilingenjörsprogrammet -> Medicinska kurser -> Sjuksköterkseexamen ->
Mitt livsmål: Läkarprogrammet * Antagen HT 2023*
Skriv svar