Hur pluggar ni ord i memrise och HPguiden??

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
Devilman
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: lör 07 aug, 2021 10:47

Hur pluggar ni ord i memrise och HPguiden??

Inlägg av Devilman »

Hej!

Jag har en fråga till alla som använder memrise och hpguiden, hur hinner ni att göra t.ex 50 ord i 30 min???? Nöta den som en Zombie??? Eller tar ni er tid med att förstå orden och sen gå vidare med nästa ord?

För mig tar jag min tid åt att göra memrise 8500. Jag försöker memrisera ordern, titta synomymer för orden och meningar.
:?: :?:

Skulle verkligen uppskatta hjälpen!
wecandoit2023
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 65
Blev medlem: tis 31 maj, 2022 15:19

Re: Hur pluggar ni ord i memrise och HPguiden??

Inlägg av wecandoit2023 »

Inför förra högskoleprovet så körde jag 100 ord per dag på memrise (jag började plugga typ 90 dagar innan provet, så jag behövde gå igenom typ 100 ord för att hinna klart hela HP ultimat) först så gick jag igenom alla och om jag stöter på ett ord som jag inte heller förstår betydelsen av, så kollade jag på synonymer och hur det används i en mening, men detta för sällan. Efter att ha gått igenom alla ord så skrev jag dem i ett dokument och efter detta så körde jag active recall metoden, genom att skriva orden utan betydelse i en skrivhäfte och sedan testa mig själv och se om jag kan komma ihåg betydelsen av varje ord. Det viktiga är att förstå och bekanta dig med orden och repetera kontinuerligt, för när orden kommer på högskoleprovets orddel så räcker det att bara vara bekant med orden, det är enkelt att hitta det rätta alternativet om du är bekant med ordet, sedan så är det så att om du läser tidningar för träning inför LÄS, så kommer du ofta stöta på dem orden som du går igenom på memrise, som gör att de sitter bättre.

Det här är min strategi, det kanske funkar för dig, kanske inte! alla är olika. Hur gör ni andra?
Skriv svar