Kommer jag in med 21,3?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
kefferboy
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 24 okt, 2023 21:07

Kommer jag in med 21,3?

Inlägg av kefferboy »

Hej! Jag är nervös inför antagning till vt 2024 på läkarprogrammet. Jag har inte skrivit HP. Mitt betyg: 21,30 BI.

Högst har jag lagt KI, men där vet jag att det nästan helt säkert är kört, förstås. Som andrahandsval ligger Linköping och där hoppas jag verkligen på att komma in. Vad tror ni om mina odds? Jag vill bli läkare - det är målet, sen om jag får plugga nära hemmet eller inte är mer en perifer fråga. Tror ni jag kommer in på något av Sveriges läkarprogram?

Någon som har koll på om UHR:s statistik anger meritvärde för sista intagna reserv eller för sista antagna i urval 2? Eller är det samma sak?

Förstår att ingen på detta forum är gud, så det kanske är svårt att säga mer än den historiska statistiken visar. Hoppas ändå att någon spågumma kan tolka omvärldsläget och omvandla det till en god prognos för antagning VT24 :)
pikku.apina
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 112
Blev medlem: tis 13 dec, 2022 15:11

Re: Kommer jag in med 21,3?

Inlägg av pikku.apina »

Hej! Har inte lika bra koll på hur mycket meritvärde brukar variera varje antagning, men om man ser på vad som krävdes för vt23 ser det bra ut för dig med 21,3. Örebro, Linköping och Umeå hade mellan 21,09-21,2. Värdet som visas är vad den sista antagna reserven hade i urval 2, så vitt jag vet. Vissa lärosäten har hemsidor där det står vad deras reserver hade i meritvärde/HP.

I Umeå finns ju även AUI-kvoten som de 500 mest meriterande automatiskt sätts i, men du måste nog ha ett HP resultat för att kunna vara med i den kvoten. Man tilldelas ett unikt meritvärde som är ens betyg + HP-betyg gånger 10.
Jag hade 21,02 i BII och 1,45 i HP vilket gav mig meritvärdet 35,52 i AUI och blev antagen som reserv i september. Behövde tyvärr tacka nej men det visar att man inte alltid måste skriva så högt HP för att komma in ibland.
kefferboy
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 24 okt, 2023 21:07

Re: Kommer jag in med 21,3?

Inlägg av kefferboy »

Intressant med AUI-kvot. Visste jag att det fanns en sådan hade jag lugnt skrivit HP i höstas. Jag har aldrig riktigt tänkt att jag ska skriva det, för jag känner mig bombsäker på att jag aldrig kan få ett resultat som är mer konkurrenskraftigt än min BI-merit - men det måste jag tydligen inte heller få för att ha nytta av det…

Ja, tittar man på förra året verkar det som jag nätt och jämnt ska klara antagning på LiU, men så räcker det att gå till VT22 för att detta ska spricka. Då var gränsen 21,30 vilket väl betyder att jag kanske eller kanske inte hade kommit in det året (lottning vad jag förstår).
Dutw
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 555
Blev medlem: sön 14 feb, 2021 23:53

Re: Kommer jag in med 21,3?

Inlägg av Dutw »

Om du inte bryr dig allt för mycket om vart du pluggar så sök till samtliga program för du har säkert goda chanser på ett par av ställena.
37 åring som siktar på läkarprogrammet i Lund!
Hp resultat: 1.45 --> 1.65 --> 1.55 --> ?
Skriv svar