KTH eller Chalmers?

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
Edithsund
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 02 mar, 2022 8:10

KTH eller Chalmers?

Inlägg av Edithsund »

Vad skulle ni rekommendera om man vill studera civilingenjör bioteknik eller civilingenjör kemiteknik, KTH eller Chalmers?
ossian02
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: sön 27 feb, 2022 23:00

Re: KTH eller Chalmers?

Inlägg av ossian02 »

Ett perspektiv som kanske kan hjälpa dig är att lista ut (på ett ungefär) vad för master du vill gå då det finns en variation i utbudet på de två universiteten. KTH har som exempel fyra masterprogram i bioteknik medan Chalmers har tio/elva stycken masters i bioteknik att välja på. Utbudet av masterprogram varierar mellan utbildningarna så mitt tips är att gå in på universitetens hemsidor och läs på vad för något du skulle tycka vara roligt att rikta in dig på under de två sista åren.

Om det är så att du inte har en aning kan du ju välja det universitet som har mest utbud masterprogram och om båda universiteten har det du skulle vilja läsa så får du helt enkelt ställe frågan om du är en "Lisebergare" eller en "Gröna lundare".
HerrApostrof
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 56
Blev medlem: lör 23 nov, 2019 0:38

Re: KTH eller Chalmers?

Inlägg av HerrApostrof »

Som Ossian02 sa, kolla upp vilka masters respektive skola erbjuder! Vad det gäller utbildningskvalitén, du kan verkligen inte gå fel. Bägge två skolor är i världsklass. Du borde därför fundera mer på var du vill spendera dina kommande 5 år, Stockholm eller Göteborg?

Läste för övrigt en termin på Chalmers teknisk fysik, så ställ gärna frågor.
T1:a
Skriv svar