Oregelbundna resultat

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Fellik
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 27
Blev medlem: tis 19 maj, 2020 16:38

Oregelbundna resultat

Inlägg av Fellik »

Ibland får jag >1,8 på en provdel (kvant/Verbal) och ibland får jag 1.2-1.3. Det känns jättekonstigt att det ska vara en så stor skillnad i resultat? Får ni också stora skillnader?
erodu
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: sön 09 feb, 2020 10:54

Re: Oregelbundna resultat

Inlägg av erodu »

På mina senaste provsimuleringar har jag haft ganska jämna resultat, 35-40/40 på både MEK och KVA. Om resultatet varierar med över 0.3 mellan olika provpass är det för mig ett tecken på att du möjligen har bristande kunskap eller förståelse på specifika återkommande områden. Det kan också vara så att utomstående förutsättningar som stress, dålig sömn, att du skriver vid olika tider på dagen kan vara en bidragande faktor till varierande resultat.
thanos
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 23 sep, 2019 13:29

Re: Oregelbundna resultat

Inlägg av thanos »

Jag upplever detsamma. Den senaste tiden har jag fått rätt så stabila 1.8 på kvant, med en variation mellan 1.7-2.0. De senaste två dagarna har jag dock fått 1.6, 1.6 och 1.4, vilket givetvis påverkar självförtroendet för resultatet på det riktiga hp.

Jag har tidigare känt att provpassgeneratorn oftast är svårare än ett riktigt hp, eftersom jag brukar få bättre resultat på riktiga hp's kvant än på provpassgeneratorns kvant, och jag har utgått ifrån att det beror på att generatorn inte är balanserad med dess randomiserade val av uppgifter, medan ett riktigt hp noga framställts av människor för att antagligen få en bra balans på svårighetsgraden av uppgifter samt tiden det tar att utföra uppgifterna.

Det är givetvis lätt att säga som ursäkt när det går dåligt, och när det går bra vill man se det som ett bevis på att man förbättrat sin egen förmåga. Det är således svårt att säga vilken tankeskola man ska följa, men det viktigaste är att ta itu med uppgifterna man inte fick rätt och se till att förstå dem och lära sig lösningarna.

Jag försöker se det som att det viktiga i slutändan inte är hur många fel man fått medan man tränar inför hp så länge man lär sig och förbättrar förutsättningarna inför hp. Ibland kan det vara brist på koncentration, ibland är det slarvfel, ibland är det helt nya uppgifter, i vilket fall blir man bättre rustad inför nästa gång. Det är bra att man inte slappnar av för mycket utan att man håller sig på tårna in i det sista och lär sig så mycket man kan inför hp.
Skriv svar