PANIK

Diskussioner om provdagen och allt däromkring
Skriv svar
olivekelund
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 24
Blev medlem: lör 11 dec, 2021 8:38

PANIK

Inlägg av olivekelund »

Har panik.

Angående giltig legitimation på HP-dagen. Jag har bytt efternamn och mitt nya körkort skulle kommit i början av FÖRRA veckan. Har fått brev om att hämta ut det, men det finns inte på plats hos mitt utlämningsställe. Efter en lång stund i PostNords kö till kundtjänst får jag reda på att PostNord lyckats SLARVA BORT mitt rek-brev med det nya körkortet och personen på deras kundtjänst sade att det kan ta veckor eller månader för brevet att dyka upp, om det ens gör det någonsin. Skandal.

Det finns alltså ingen chans öht att jag på lördag har en legitimation med mitt nuvarande namn på, hur jag än gör.

Följande står i kallelsen till HP:

"Om du har bytt namn och namnet som du anmält dig med inte stämmer överens med det som står på din legitimation måste du ta med dig ett personbevis på provdagen som intygar namnbytet."

Jag är anmäld under mitt nya namn, men samma personnummer står ju på legitimationen med det gamla namnet. Kan jag luta mig på denna paragraf och dyka upp med legitimationen med mitt gamla namn samt personbevis som styrker namnbytet och min identitet, eller är detta enbart för de som anmält sig med ett namn och sedan bytt? Är det kört för min del?

Skall givetvis ringa alla möjliga myndigheter imorgon, men hör gärna tankar kring detta då väldigt mycket hänger på detta prov för min del.
MerKaj
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 3
Blev medlem: mån 13 jun, 2022 14:54

Re: PANIK

Inlägg av MerKaj »

Hej,

Jag förstår din panik! Men som jag förstår det enligt kallelsen och paragrafen som du tagit med på ditt inlägg så borde det inte vara några problem så länge du har personbevis som styrker ditt namnbyte. Skulle dock tipsa om att kontakta provanordnaren där du ska skriva provet och se vad dem säger. Kontakt uppgifterna för provanordnaren finns med i kallelse mejlet. Hoppas att det löser sig! Ha det bra!
Lilo98
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 21
Blev medlem: lör 18 jul, 2020 12:57

Re: PANIK

Inlägg av Lilo98 »

Jag hade printat av det som står i kallelsen gällande namnbytet, om provledaren skulle ha åsikter om det. Ha det sparat i mobilen utifallat så slipper du stå där och leta efter denna understrykningen på provdagen.
HHS2023
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 28
Blev medlem: tis 19 dec, 2023 23:31

Re: PANIK

Inlägg av HHS2023 »

Kanske du behöver få apostille eller dylikt på personbeviset? Skulle rekommendera att kontakta en jurist, i.s.f notarius publicus.
olivekelund
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 24
Blev medlem: lör 11 dec, 2021 8:38

Re: PANIK

Inlägg av olivekelund »

Det har löst sig! Det var som vi alla trodde, nuvarande leg.+personbevis räcker.
Skriv svar