PIL

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Linn54321
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 14
Blev medlem: sön 07 feb, 2016 12:16

PIL

Inlägg av Linn54321 »

Hej! Har en fråga gällande PIL, måste jag ha all behörighet för att kunna bli kallad och göra provet och sedan intervjuerna? Kan jag ändå bli antagen men sen få avslag? Går det att bli antagen och skjuta upp att börja till nästa termin så jag hinner få behörighet?
HerrApostrof
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 56
Blev medlem: lör 23 nov, 2019 0:38

Re: PIL

Inlägg av HerrApostrof »

Tjenare! Vore bäst att kontakta studievägledaren om detta.

Jag kan dock med säkerhet säga att man kan inte bli antagen om man inte har all behörighet som krävs. Någonting som också är viktigt att tänka på är att PIL resultatet gäller endast den terminen man söker, så man behåller inte resultatet till framtida antagningar utan man måste genomgå hela processen igen.

Osäker om man får genomföra PIL utan att ha behörighet men du borde få ett mejl rätt så snart med en kallelse till begåvningstestet (nästa vecka om jag inte har helt fel). Även om du inte får behörigheten för att börja HT22, så skadar det inte att genomföra PIL för att se hur det går till. Sen kan du helt enkelt söka PIL VT23 med i alla fall lite erfarenhet :D.

Lycka till framtida kollega!
T1:a
Linn54321
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 14
Blev medlem: sön 07 feb, 2016 12:16

Re: PIL

Inlägg av Linn54321 »

Tack för svar! :)
Karlington
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 59
Blev medlem: ons 28 jan, 2015 18:54

Re: PIL

Inlägg av Karlington »

Linn54321 skrev: fre 01 apr, 2022 21:02 Hej! Har en fråga gällande PIL, måste jag ha all behörighet för att kunna bli kallad och göra provet och sedan intervjuerna? Kan jag ändå bli antagen men sen få avslag? Går det att bli antagen och skjuta upp att börja till nästa termin så jag hinner få behörighet?
Det är bäst att kolla på hemsidan, där finns ofta svaren. ;) Se här:
https://utbildning.ki.se/alternativt-urval#heading-7

Spoiler: man kan göra PIL trots att man inte är behörig, men man måste vara behörig senast sista kompletteringsdag för att inte strykas oavsett PIL-resultat.
Skriv svar