Pluggdagbok: ish 1.0-> juristprogrammet

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Användarens profilbild
Ajhpguide
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: lör 07 maj, 2022 9:12

Pluggdagbok: ish 1.0-> juristprogrammet

Inlägg av Ajhpguide »

Skrev mitt första högskoleprov i maj 2022, väntar fortfarande på mitt provresultat men skulle säga att jag ligger runt 1,0 mer eller mindre. Går just nu mitt andra år i gymnasiet och målet är att komma in på juristprogrammet, förhoppningsvis i Lund eller Göteborg. Planen är följande: plugga minst tre timmar varje dag under lovet för att kunna höja mina poäng, det har redan gått en vecka och den ser ut såhär:

Måndag, 30,05:
skrev 2 prov från provpassgeneratorn och resultaten blev 1.1 på kvantitativa delen och 0.8 på verbala delen

Därefter gick jag igenom mina prov och kollade på vad jag har gjort fel. Sen löste jag igenom olika sidor på HP guiden om olika rips och vad man bör tänka om och hur man bör plugga inför HP.

Tisdag, 31,05:
Skrev ett kvantitativs provpass, resultaten blev 1.2. därefter kollade jag på vad gjordes fel och läste igenom inlägg från HP om samma saker som jag gjorde föregående dag, därefter läste jag olika tidningar i ungefär en timma.

Onsdag, 01,06:
läste först 2 timmar av en bok sen gjorde jag ett verbalt provpass, 0,9.

torsdag, 02,06:
läste 30 minuter av nyheter, 2 timmar av en bok och sen 30 att läsa igenom saker från HP guiden.

fredag, 03,06:
gjorde två provpass, men kan inte säga att jag var fokuserad, var lite halvtrött och kände inte helt för att plugga så resultaten blev 0.9 på den verbala delen och 0.7 på den kvantitativa delen (förlåt pappa). Sen spenderade jag tid på att sätta in nya ord som jag inte kunde till en app som heter Anki tillsammans med att jag rättade mitt prov och kollade igenom det som gjordes fel.

Lördag, 04,06:
inte en jätte bra dag för plugget heller, läste i två timmar men det var lite trögt. fick dock med mig en massa nya ord som sattes in i Anki, läste sen 30 minuter av nyheter.
Senast redigerad av Ajhpguide den mån 03 okt, 2022 21:36, redigerad totalt 1 gånger.
Användarens profilbild
Ajhpguide
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: lör 07 maj, 2022 9:12

Re: Pluggdagbok: ish 1.0-> juristprogrammet

Inlägg av Ajhpguide »

söndag, 05,06:
gjorde ett kvantitativt provpass, 1,1. läste en bok i en timma och kollade igenom flera studietips i en timma.
Användarens profilbild
Ajhpguide
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: lör 07 maj, 2022 9:12

Re: Pluggdagbok: ish 1.0-> juristprogrammet

Inlägg av Ajhpguide »

Hej jag har ju då inte uppdaterat så mycket som ni kan se de senaste månaderna. så här har det gått: jag blev riktigt lat och sommarlovet kom så jag hade inte pluggat så mycket som jag behöver. MEN, nu har jag sen skolstarten börjat att komma igång igen så då har jag börjat att läsa igenom olika strategier för vip-medlemmarna och jag måste säga att det har hjälpt enormt. Sen så började jag även ma 3b samt fick en ny matte lärare så när vi repiterar allt från ma 2b så tror jag att jag lära mig ändå ganska så mycket och slutade göra vissa slarvfel.

mitt högsta kvantitativa resultat hittills är 1.8 (KAJDHHASDIAHDOA det är så mycket wow, jämfört med 1.3 innan)

Mitt högsta verbala resultat hittills är 1.1 (inte helt nöjd men det är ändå ganska så bra med tanken på att min svenska är ganska så dålig)

om jag skulle kunna lyckas få 1.8 på den kvanitativa och 1.2 på högskoleprovet nu i oktober så skulle jag få 1.5 som betyder att jag typ har lyckat nå mitt mål och kan läsa jurist linjen på lund!!!! :))

Jag ska försöka updatera lite mer för att antecka vad jag har gjort så jag kan tänka på vad jag borde öva mer på. Då svenskan är där jag förlorar mest poäng på och det är just orden som jag missar på kommer jag försöka att arbeta mycket med att läsa strategier för de delarna (som jag har märkt fungerat utmärkt för mig).
Skriv svar