Prövning i biologi 2 och kemi 2

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Urval12
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 05 sep, 2022 14:04

Prövning i biologi 2 och kemi 2

Inlägg av Urval12 »

Hej alla, jag har pluggat till civilingejör i två år nu, men har insett att det är faktist inte alls vad jag vill göra och har bestämt mig för att plugga till läkare istället.

Men eftersom att jag pluggade teknik på gymnasiet så saknar jag biologi 2 och kemi 2, jag har anmälat mig till prövning för dessa, köpt böcker och börjat plugga.

Men har lite svårt med vilka delar man ska fokusera på och vilka frågor som faktiskt är viktiga.

Så jag undrar om någon har tipps på detta eller pdf av gamla kursprov, prövnignar eller liknade.
Tack
Användarens profilbild
Bossanova
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 58
Blev medlem: lör 06 aug, 2022 18:17

Re: Prövning i biologi 2 och kemi 2

Inlägg av Bossanova »

Kul att höra! :D

Jag har skrivit många prövningar, och de skiljer sig mycket från varandra. Allt ligger egentligen på prövningsläraren och hur denna väljer att göra sina bedömningar.

Att få höga betyg på prövningen vid första tillfället kan vara väldigt lurigt. De flesta lärare delar inte med sig sådär värst mycket när det gäller gamla prov eller att svara på specifika frågor - utan brukar hänvisa till kunskapskraven i ämnet.

I många fall har jag behövt se det som att jag "testar" prövningen den första gången. I Göteborg verkar det vara ett vanligt återkommande fenomen att den som vill skriva högsta betyg på en prövning behöver boka ett möte med läraren vid försök 2. (Men läraren brukar inte ge mycket för att ses innan försök 1).

Vissa prövningslärare kan vara oerhört specifika och exempelvis bedöma varje provuppgift beroende på hur många exempel en lärobok ger och hur många exempel eleven svarar. Andra värderar nyanserade resonemang kring färre exempel.

Det "enklaste" är väl att identifiera de olika kunskapskraven i din kurslitteratur och lära dig så mycket som möjligt.

Det fixar du! :D
Skriv svar