Prövningar/Hp

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
XvCl
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: mån 02 jan, 2023 20:24

Prövningar/Hp

Inlägg av XvCl »

Jag tar studenten snart och undrar vilken väg som ni tror är rätt för mig att ta till läkarprogrammet.
Jag lyckades bara få 20,16 i merit och jag funderar på om jag antingen ska satsa på Hp eller göra prövningar. Det är fyra kurser som sänker mitt merit väldigt mycket då jag har ett E och två D, samt ett C. Det är fysikkuserna och matte 4 och 2.
Matte och fysik är inte min starka sida, så är det ens värt att göra prövning i dem? Men om jag får A i samtliga hamnar jag på 21,6 och har chans att komma in i BII på vårterminen utifrån tidigare statistik.
Jag har gjort Hp två gånger men bara fått 1,88 vilket ju inte är högt.
Vad tror ni är bäst för mig att göra för att komma in?
Och viken ålder har de flesta i T1?
Tack på förhand
Svedo
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 36
Blev medlem: tor 13 jan, 2022 23:20

Re: Prövningar/Hp

Inlägg av Svedo »

Jag vet inte på vilken planet "1,88 inte är högt" samt var det är möjligt att få poäng ut till 2 decimaler. Du har bara kurser kvar som omfattar samma typ av ämne, matematisk resonering. Bör vara betydligt lättare med prövningar om du kan knäcka metoden du använder till att plugga inför proven då de nästan bör vara samma
XvCl
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: mån 02 jan, 2023 20:24

Re: Prövningar/Hp

Inlägg av XvCl »

Ja, du märker kanske att siffror inte är min starka sida. Men hur lång tid kan det ta att göra prövningar i 4-5 kurser som man har lite svårare för.
Jag hade lätt för matte i högstadiet och matte 1 och 3, som har har A och B i men sen vände det:)
Svedo
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 36
Blev medlem: tor 13 jan, 2022 23:20

Re: Prövningar/Hp

Inlägg av Svedo »

Jag själv gör prövningar och ska göra prövningar i de kurserna du nämner. Matten till skillnad från ämnen som Engelska och Historia är rätt lätt och definera i vad som krävs för att kunna höja sig. Du har ett vist antal typer av uppgifter, t.ex. derivator, räta linjens ekvation, Integraler etc. Du kan systematiskt gå igenom var och en som kommer på provet och sedan kartlägga dina strul.

Varför hade du problem just med den uppgiften? Krävdes det att du skulle tänka på ett specifikt sätt? Varför då? Dessa områden går du igenom konstant och repeterar. När du har gått igenom tillräckligt med uppgifter och känner dig rätt så säker så testar du dig på dessa. Samtidigt repeterar du smått andra typer av uppgifter för att hålla sinnet skarpt. Sista veckan så går du genom allt lika mycket, och grundläggande. Du fokuserar inte på att gå djupt in i ett nisch ämne utan övar in alla områden slumpmässigt för att efterlikna provdagen så mycket som möjligt, vilket minskar stressen.

Detta är så jag kör och de funkar bra, ju mer du pluggar och repeterar hittar du till slut det som passar dig bäst. Skulle också rekommendera inte skriva olika prov under samma vecka ifall du verkligen vill satsa på topp. Då håller du dig fokuserad på ett mål.
Skriv svar