Stämmer det att ORD ger flest/högst poäng?

Diskussioner kring ORD-delen samt ORD-uppgifter
Skriv svar
Xa1234
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: lör 08 jan, 2022 18:26

Stämmer det att ORD ger flest/högst poäng?

Inlägg av Xa1234 »

Hej kära pluggvänner!
Det börjar dra ihop sig till HP-provet. Stämmer det att man kan plocka på sig mest poäng på ORD-delen? :) Det står att det är fyra delprov, är det då ett 10 frågor per sida/häfte? är ny med HP, har aldrig skrivit det förut. Måste man själv uppskatta hur lång tid man spenderar på en fråga eller har man ingen slags tidsuppfattning? Jag undrar, är det så att man skriver först ORD, sen är det paus eller är det uppdelat kvantitativa delen och sen verbala delen? Tips? :D Lycka till :D
Sarakimsan
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 15
Blev medlem: tor 10 sep, 2015 17:37

Re: Stämmer det att ORD ger flest/högst poäng?

Inlägg av Sarakimsan »

Hej, du kommer på provdagen skriva fem prov, två verbala som testar svenska/engelska, två matte och ett slumpmässigt som kan vara antingen matte eller svenska/engelska. Varje prov innehåller 40 frågor.

Proven tar 55 min att genomföra och du kommer skriva tre prov på förmiddagen och två prov på eftermiddagen. Ett prov är ett utprövningsprov och kommer inte räknas med i din poäng, ingen vet vilket prov som kommer att strykas i förväg men det är alltid ett utav passen på morgonen. Mellan varje prov har du 20-30 min rast, du kommer även ha en lunchrast på 1 h tror jag.

Det stämmer inte att det är på ORD du kan få flest poäng, jag tror det folk menar är att det är relativt enkla poäng att plocka då den delen går ganska snabbt. Jag råder dig att kolla på några gamla prov för att se hur proven är upplagda.


Lycka till! :))
danskatten
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 10
Blev medlem: lör 06 maj, 2017 20:57

Re: Stämmer det att ORD ger flest/högst poäng?

Inlägg av danskatten »

Tidigare var ORD delen större tror jag. Att det var 40 ord totalt. Kanske kollat på tips från provet hur det var innan 2010?
Skriv svar