Vart börjar man?

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Skriv svar
Gari
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 7
Blev medlem: sön 17 jan, 2016 20:38

Vart börjar man?

Inlägg av Gari »

Har precis anmält mig till högskoleprovet. :o

Det är första gången jag ska göra provet men vet inte hur jag ska börja förbereda mig. Vad står alla förkortningar för, vad behöver man studera, vad finns det för litteratur som kan hjälpa, etc.? Det var dessutom ett bra tag sen jag pluggade överhuvudtaget. Vad finns det för tekniker, hur mycket tid behöver jag plugga per vecka?

Skulle uppskatta alla tips o tricks, och råd ni kan ge.
Användarens profilbild
Emma777
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: sön 06 apr, 2014 19:29

Re: Vart börjar man?

Inlägg av Emma777 »

Hej!
Första gången jag gjorde provet hade jag, som alla andra nybörjare, ingen vidare aning om hur det är att faktiskt skriva provet.
Därför hade jag bestämt att göra mitt bästa och känna hur det kändes för att nästa gång vara förberedd, jag tog inte så allvarligt på hur mitt resultat skulle bli då.

Det är en väldigt lång dag och man lägger oerhört mycket energi under varje pass, eftersom att det är under tidspress och du självklart vill prestera bra så blir det en stress för hjärnan.
Därför är det bästa tipset kanske att ju mer du är förberedd mentalt desto bättre kommer du hantera stressen kring och under provet.

Men eftersom att alla personer är olika så kan inte någon annan tala om för dig var du behöver lägga ditt krut och inte heller hur det kommer att vara för dig.
Vissa tycker att det är jättekul att skriva provet och andra tycker det är olidligt.
Vissa är superbra på den kvantitativa och vissa på den verbala.

Det första du kan göra är att skriva ut ett gammalt prov från typ förra våren och sedan göra proven och rätta dem för att se hur du presterar på de olika delarna.
Det ger dig en fingervisning om vad du behöver öva mer på.
Plugga så mycket som du klarar av och lycka till!
Skriv svar